1 bögre (kb 2,5 dl) rizsliszt (én csináltam rizsmentes verzióban is fele-fele arányban hajdina- és kukoricaliszttel),
- 2 ek cukor vagy édesítő (xilit, eritrit),
- 1 tk vagy fél csomag sütőpor,
- 1 dl rizstejszín vagy cocomas kókuszkrém,
- 3 púpos evőkanál keményítő és 1 tk útifű maghéj 50ml vízben elkeverve (akinek nem kell tojásmentesen, helyette 1 tojást használhat)
Az egészet jól összekeverjük, sűrű galuska állagú tésztát kell kapnunk. Ha szükséges még vizet adjunk hozzá. Forró olajba evőkanállal adagolva közepes lángon készre sütjük.
Elkészítési idő 5 perc, sütési idő 5 perc.
--a burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni - a tésztához a hozzávalókból kevés tejjel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk, két cipót formázunk belőle -az első...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tésztához Összegyúrunk minden alapanyagot előző este, és hűtőbe tesszük. Másnap3 felé osztjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: A túrót, a búzadarát, a cukrokat, a citrom reszelt héját és a tojássárgáját elkeverem. Egy másik tálban felverem a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan a túróhoz k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. 2. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. 3. Beleszitáljuk a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű