1 bögre (kb 2,5 dl) rizsliszt (én csináltam rizsmentes verzióban is fele-fele arányban hajdina- és kukoricaliszttel),
- 2 ek cukor vagy édesítő (xilit, eritrit),
- 1 tk vagy fél csomag sütőpor,
- 1 dl rizstejszín vagy cocomas kókuszkrém,
- 3 púpos evőkanál keményítő és 1 tk útifű maghéj 50ml vízben elkeverve (akinek nem kell tojásmentesen, helyette 1 tojást használhat)
Az egészet jól összekeverjük, sűrű galuska állagú tésztát kell kapnunk. Ha szükséges még vizet adjunk hozzá. Forró olajba evőkanállal adagolva közepes lángon készre sütjük.
Elkészítési idő 5 perc, sütési idő 5 perc.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy süt...
Elkészítési idő:Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő:1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. 2. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. 3. Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő:A cukrot elkeverjük a tojással és az 5 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a sütőporral, dióval elegyített lisztet és 5 kanál vízzel elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett tepsiben előmelegít...
Elkészítési idő: