1 bögre (kb 2,5 dl) rizsliszt (én csináltam rizsmentes verzióban is fele-fele arányban hajdina- és kukoricaliszttel),
- 2 ek cukor vagy édesítő (xilit, eritrit),
- 1 tk vagy fél csomag sütőpor,
- 1 dl rizstejszín vagy cocomas kókuszkrém,
- 3 púpos evőkanál keményítő és 1 tk útifű maghéj 50ml vízben elkeverve (akinek nem kell tojásmentesen, helyette 1 tojást használhat)
Az egészet jól összekeverjük, sűrű galuska állagú tésztát kell kapnunk. Ha szükséges még vizet adjunk hozzá. Forró olajba evőkanállal adagolva közepes lángon készre sütjük.
Elkészítési idő 5 perc, sütési idő 5 perc.
http://allergenmentes.blogspot.hu/2015/02/expressz-minifankok-tej-tojas.html
A cukrot felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a margarint. Amikor elolvadt, visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a főzőtejszínt, majd a vajkaramellát. Összeforralju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy nagy tálban robotgépben összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. 2. Kemény habbá ver...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű