Hozzávalók:
A palacsintához:
150 g liszt
2,5 dl tej
2 ek rum
2 ek olaj
csipet só
2 tojás
A töltelékhez:
250 g túró (500 g)
3 ek vaj
2 tojás (3)
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. rum
50 g mazsola
Az öntethez:
250g tejföl
2 tojás
30g porcukor
A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.
A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
Az öntethez összekeverjük a tojást a tejföllel és a cukorral, ráöntjük a palacsintákra és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A 4 tojás sárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 evőkanál vaníliás pudingporral, 1 teáskanál vaníliaaromával és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal és a tejjel, majd belenyomkodjuk egy tepsibe (ha nem áll össze, teszünk még hozzá tejet). A tejszínt kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKibélelünk sütöpapirral egy gáztepszit A tészta hozzávalóit a kézi mixer dagasztó villáival jól összekeverjük.Morzsa állagúnak kell,hogy kinézen. Kb a háromnegyed részét a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/CookrateMagyarorszag/videos/114818437195707
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű