menu

Családireceptkönyv.hu

Betyártokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéslapocka csíkokra vágva
•20 dkg bacon (kolozsvári is tökéletes)
•1-2 ek. olaj
•40 dkg gomba apróra vágva
•2 dl sör
•2 nagy vöröshagyma
•4-5 gerezd fokhagyma
•2 db zöld paprika, 2 db paradicsom (lehet pár ek. kész lecsó is)
•2 ek. piros arany (nálam csípős)
•2 tk. kakukkfű
•só, bors
•2 dl tejszín
•2 dl tejföl
•4-5 dkg liszt
•1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


Egy nagy serpenyőben pici olajat hevítünk. Beletesszük a kockákra vágott szalonnát és megsütjük. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát és fokhagymát és megpirítjuk.

A csíkokra vágott húst is hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kis sörrel, és fedő alatt pároljuk tovább. (Én a sört apánként öntöttem alá, nem egyszerre.)

Amikor már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk az aprított paprikát, a paradicsomot, a gombát, a kakukkfüvet és a piros aranyat is. Lehet kész lecsóból is használni pár evőkanállal. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, zsírjára pirítjuk. A tejszínt, és a tejfölt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele az ételt. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselymet és pár perc alatt kevergetve összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én nokedlivel tálaltam, de készíthetünk mellé köretnek tésztát is.

Betyártokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar szabolcsi töltött káposzta
szabolcsi töltött káposzta

Először is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Bódi Margó:Szabolcsi töltött káposzta
Bódi Margó:Szabolcsi töltött káposzta

A darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk és hozzáadjuk a húshoz. A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Óvári sertésszelet
Karaj - Óvári sertésszelet

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. 2. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. 3. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar HÉTVEZÉR TOKÁNY
HÉTVEZÉR TOKÁNY

Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk