2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
300 g búzaliszt (BL55)
370 ml 2,8%-os tej
60 ml étolaj
65 g kristálycukor
15 g sütőpor
3 g só
Melegítsd elő a gofrisütőt.
A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék.
A masszát merőkanállal szedd a forró gofrisütőbe, és kb. 4-5 perc alatt süsd készre.
Csokoládé vagy vanília pudinggal és tejszínhabbal kínáld.
♥TÖLTELÉK:A pozsonyi kiflik elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni. Mindkét töltelékhez ugyanazokat a hozzávalókat használjuk ugyanazokkal a lépésekkel, csak egyszer d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájával valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl hideg tejjel és a kristálycukorral simára keverjük. A tejet feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingot és folyamatos k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a csokoládét reszeljük le. A vajat morzsoljuk el a lisztben. Majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipóvá formázzuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű