2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.
Egy kis nem túl jó minőségű videó a zsemleformázásról. Nézzétek el nekem, fényképezőgéppel készült. Minden zsemlét így formázok, nem csak a hamburgert!
http://www.limarapeksege.hu/2009/06/hamburgerzsemle.html
2 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 teáskanál cukrot (az összmennyiségből), majd letakarva felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék tejet, cukrot, meg a többi hozzávalót. Tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent belerakni. Alapprogramon elindítani. Csipogáskor a magokat belerakni. Dagasztás után a lapátokat kivenni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból szokásos módon szép hólyagos tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztetjük. Kiborítotjuk enyhén lisztezett felületre, majd 4 darabba vágjuk. Minden...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük 20percre pihentetjük 20percet sütjük 180'C
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű