2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.
Egy kis nem túl jó minőségű videó a zsemleformázásról. Nézzétek el nekem, fényképezőgéppel készült. Minden zsemlét így formázok, nem csak a hamburgert!
http://www.limarapeksege.hu/2009/06/hamburgerzsemle.html
10 db 155gr-os lesz 90 dkg-ból
Elkészítési idő:A kovászhoz valókat összekeverjük, léegalább 4 órára, letakarva langyos helyre tesszük. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, pár percre félretesszük. Egy tálban ös...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral felfuttatom,egy nagyobb tálba a lisztet beleszitálom a többi hozzávalókat is hozzáadom,a felfuttatót élesztővel könnyű laza tésztát dagasztunk.Letakarva mele...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1dl langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk 2dl langyos tejbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A lisztet a robotgép táljába mérjük,...
Elkészítési idő: