2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.
Egy kis nem túl jó minőségű videó a zsemleformázásról. Nézzétek el nekem, fényképezőgéppel készült. Minden zsemlét így formázok, nem csak a hamburgert!
http://www.limarapeksege.hu/2009/06/hamburgerzsemle.html
A sajtot finomra reszeljük. A széthajtott tésztát háromszögekre vágjuk, a sajt 2/3-ad részével megszórjuk és 1 szelet sonkát fektetünk rá. A lelógó sonka szeletekre vágjuk,majd a h...
Elkészítési idő:A krumplit megfőzzük, áttörjük, és hozzáadjuk kb. 1,5 dl vizet, amibe a krumplit főztük. A tejet is beleöntjük. liszteket kimérjük elkeverjük benne a sót és a sikért. A kenyérsüt...
Elkészítési idő:tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mért...
Elkészítési idő: 2 óraA tojások sárgáját a joghurttal és a sóval összekeverjük. A tojások fehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk a joghurtos tojá...
Elkészítési idő: