Családireceptkönyv.hu

Jókai szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg por­cukor,
1 tojás,
lekvár

Máz:

2 tojássárga
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cu­kor

Tetejére:

 10 dkg mandula,
10 dkg mazsola,
5 dkg fekete szőlő

Elkészítés:


30 dkg lisztet 20 dkg vajjal elmorzsolunk, hozzáadunk 10 dkg por­cukrot és 1 tojással összeállítjuk, hengerré formáljuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sod­runk, nyújtófával 3 mm vastagságú, kb. 12 cm széles, egyforma lapokká nyújtjuk. 
A lapokat nyújtófára -csavarjuk, sütőlemezre helyez­zük, külön-külön megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel.
A meleg lapokat lekvárral megkenjük, a három lapot összeragasztjuk.
Máz:
2 tojássárgáját 6 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cu­korral jó habosra kavarunk, majd a lekvárral összeragasztott tészta tetejére kenjük.
Előre elkészített, leforrázott és hosszú vékonyra vá­gott 10 dkg mandulát, 10 dkg mazsolát, 5 dkg fekete szőlőt egyen­letesen szétszórunk a tészta tetején.
10 percre langyos sütőbe helyez­zük, hogy a bevonat jól összeolvadjon. Kihűlve 3 cm széles és 8 cm hosszú szeletekre vágjuk.

Jókai szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombkeksz
Gombkeksz

A hozzávalókat összegyúrom, vékonyra kinyújtom, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kisebb körformával megjelölöm, majd szívószállal lyukakat szúrok rá. Tepsibe teszem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rácsos diós linzer
Rácsos diós linzer

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a darált diót, a cukrot és a lekvárt. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dió
Dió

A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral, olajjal, ízesítőkkel és a liszttel. Nehezen kavarható massza lesz, amit speciális formában megsütünk. A formát mindig bekenjük olajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk