Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Jókai szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg por­cukor,
1 tojás,
lekvár

Máz:

2 tojássárga
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cu­kor

Tetejére:

 10 dkg mandula,
10 dkg mazsola,
5 dkg fekete szőlő

Elkészítés:


30 dkg lisztet 20 dkg vajjal elmorzsolunk, hozzáadunk 10 dkg por­cukrot és 1 tojással összeállítjuk, hengerré formáljuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sod­runk, nyújtófával 3 mm vastagságú, kb. 12 cm széles, egyforma lapokká nyújtjuk. 
A lapokat nyújtófára -csavarjuk, sütőlemezre helyez­zük, külön-külön megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel.
A meleg lapokat lekvárral megkenjük, a három lapot összeragasztjuk.
Máz:
2 tojássárgáját 6 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cu­korral jó habosra kavarunk, majd a lekvárral összeragasztott tészta tetejére kenjük.
Előre elkészített, leforrázott és hosszú vékonyra vá­gott 10 dkg mandulát, 10 dkg mazsolát, 5 dkg fekete szőlőt egyen­letesen szétszórunk a tészta tetején.
10 percre langyos sütőbe helyez­zük, hogy a bevonat jól összeolvadjon. Kihűlve 3 cm széles és 8 cm hosszú szeletekre vágjuk.

Jókai szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gofri - Gofritészta 5 - OK
Gofri - Gofritészta 5 - OK

1. A hozzávalókat összedolgozzuk a tojások fehérjét habbá verve, a végén keverjük bele. 2. A sütőformát kikenjük, kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk a formába.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos tészta
Citromos tészta

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, majd hozzászórjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Ha kész, 1-2 órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Intelligens krémes
Intelligens krémes

◾️A tojásokat kettéválasztásával kezdünk. ▪️A fehérjét habbá verjük. ▪️A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük. ◾️A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint, az átszi...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló
Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló

A hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk