30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor,
1 tojás,
lekvár
Máz:
2 tojássárga
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
10 dkg mandula,
10 dkg mazsola,
5 dkg fekete szőlő
30 dkg lisztet 20 dkg vajjal elmorzsolunk, hozzáadunk 10 dkg porcukrot és 1 tojással összeállítjuk, hengerré formáljuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sodrunk, nyújtófával 3 mm vastagságú, kb. 12 cm széles, egyforma lapokká nyújtjuk.
A lapokat nyújtófára -csavarjuk, sütőlemezre helyezzük, külön-külön megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel.
A meleg lapokat lekvárral megkenjük, a három lapot összeragasztjuk.
Máz:
2 tojássárgáját 6 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jó habosra kavarunk, majd a lekvárral összeragasztott tészta tetejére kenjük.
Előre elkészített, leforrázott és hosszú vékonyra vágott 10 dkg mandulát, 10 dkg mazsolát, 5 dkg fekete szőlőt egyenletesen szétszórunk a tészta tetején.
10 percre langyos sütőbe helyezzük, hogy a bevonat jól összeolvadjon. Kihűlve 3 cm széles és 8 cm hosszú szeletekre vágjuk.
A hozzávalókat összegyúrom, vékonyra kinyújtom, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kisebb körformával megjelölöm, majd szívószállal lyukakat szúrok rá. Tepsibe teszem...
Elkészítési idő: 1 óraÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a darált diót, a cukrot és a lekvárt. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk...
Elkészítési idő:A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral, olajjal, ízesítőkkel és a liszttel. Nehezen kavarható massza lesz, amit speciális formában megsütünk. A formát mindig bekenjük olajja...
Elkészítési idő: