menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér ll.


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg liszt, 1 szárított élesztő, 1 kk. cukor, 3 kk. só, langyos víz kb. 1-1,5 dl,

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.

Kenyér ll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Gyökér kenyér
Gyökér kenyér

Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti cipók (maradékból)
Húsvéti cipók (maradékból)

Ehhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BLT tükörtojással
BLT tükörtojással

A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. A baconszeleteket egy serpenyőben kisütjük, félretesszük. A salátát csíkokra, a paradicsomot karikákra vágjuk. A kenyerek mindkét ol...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Török kenyér Ramadan pidesi
Török kenyér Ramadan pidesi

Az előtészta hozzávalóit összekeverjük, letakarva 20 percig felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a "tészta" hozzávalóit, egyneművé kutyuljuk. Újra lefedjük, 20 percig kelesztjük. A tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk