Családireceptkönyv.hu

Kenyér ll.


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg liszt, 1 szárított élesztő, 1 kk. cukor, 3 kk. só, langyos víz kb. 1-1,5 dl,

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.

Kenyér ll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres kovászos kenyér tritikálé liszttel
Fűszeres kovászos kenyér tritikálé liszttel

Az előző sütés óta etetés nélkül a hűtőben tartott 5 dkg "kovászvekker"-t elkeverjük 5 dkg vízzel és 5 dkg tritikálé liszttel és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap hozzákeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Tósztkenyér
Tósztkenyér

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót belemérjük a dagasztógép üstjébe, vagy ha kézzel dagasztjuk egy nagy tálba. Ráöntjük a folyékony adalékokat és kb. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Zsömle vagy kifli
Zsömle vagy kifli

Élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros vízben. Majd a liszthez, zsírhoz és sóhoz adjuk. Begyúrjuk nem szabad ragacsosnak lennie./ Szükség esetén vízet vagy lisztet használhatunk. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
208. Kenyér/1
208. Kenyér/1

Cukor,víz bele az élesztő.10 perc pihen.Liszt,só hozzá a megkelt élesztő,összedolgozni.Kb.1-1,5 óra kelni.Sütőt bekapcsolni.Kisebb jénai kivajazni,bele a tészta.Tetejét megszurkál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk