60-70 dkg liszt, 1 szárított élesztő, 1 kk. cukor, 3 kk. só, langyos víz kb. 1-1,5 dl,
A hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.
Az előző sütés óta etetés nélkül a hűtőben tartott 5 dkg "kovászvekker"-t elkeverjük 5 dkg vízzel és 5 dkg tritikálé liszttel és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót belemérjük a dagasztógép üstjébe, vagy ha kézzel dagasztjuk egy nagy tálba. Ráöntjük a folyékony adalékokat és kb. 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉlesztőt megfuttatjuk a langyos cukros vízben. Majd a liszthez, zsírhoz és sóhoz adjuk. Begyúrjuk nem szabad ragacsosnak lennie./ Szükség esetén vízet vagy lisztet használhatunk. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukor,víz bele az élesztő.10 perc pihen.Liszt,só hozzá a megkelt élesztő,összedolgozni.Kb.1-1,5 óra kelni.Sütőt bekapcsolni.Kisebb jénai kivajazni,bele a tészta.Tetejét megszurkál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz