60-70 dkg liszt, 1 szárított élesztő, 1 kk. cukor, 3 kk. só, langyos víz kb. 1-1,5 dl,
A hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.
Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEhhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. A baconszeleteket egy serpenyőben kisütjük, félretesszük. A salátát csíkokra, a paradicsomot karikákra vágjuk. A kenyerek mindkét ol...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz előtészta hozzávalóit összekeverjük, letakarva 20 percig felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a "tészta" hozzávalóit, egyneművé kutyuljuk. Újra lefedjük, 20 percig kelesztjük. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű