700 g liszt
300 g kovász
30 g élesztő v. 3 tk .por
20 g só
kb.150-200 ml víz
kovászkészítés: 1. nap 100 g víz és 100 g liszt,jól összekeverni,letakarni
2.nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előző
napihoz,letakarni
3. nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előzőhöz,
összekeverni,letakarni
kenyérkészítés:Minden hozzávalót összekeverni,gyúrni,dagasztani,
1 órát pihenni hagyjuk,
majd átgyúrjuk,formázzuk,
1 órát kelni hagyjuk
közbe sütőt 180 fokra melegíteni,aljába kis edénybe víz,
A tésztát vízzel spriccelni,bevágni.
kb. 30-60 perc sütés, vízzel spriccelni, rácson hűteni
A görögjoghurt helyett természetesen hagyományos joghurttal is elkészíthető, de abban az esetben valamivel kevesebb vizet fog kívánni a tészta. A hozzávalókat belemértem a kenyérs...
Elkészítési idő:A megszokott módon a sót leszámítva mindent összekutymoltam és egy fél sorozatepizód, valamint korábbi konyhai ténykedések nyomainak eltakarítása erejéig pihentettem, majd meggyúrt...
Elkészítési idő:Egy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...
Elkészítési idő:Gyorskovász kimérjük és beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, amiben már a tejet bele mértük, a tojást is hozzáadjuk. Kimérjük a finom lisztet, elkeverjük benne a sót meg a cukrot....
Elkészítési idő: