Családireceptkönyv.hu

194. Bevált kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g liszt
300 g kovász
30 g élesztő v. 3 tk .por
20 g só
kb.150-200 ml víz

Elkészítés:


kovászkészítés: 1. nap 100 g víz és 100 g liszt,jól összekeverni,letakarni
2.nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előző
napihoz,letakarni
3. nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előzőhöz,
összekeverni,letakarni
kenyérkészítés:Minden hozzávalót összekeverni,gyúrni,dagasztani,
1 órát pihenni hagyjuk,
majd átgyúrjuk,formázzuk,
1 órát kelni hagyjuk
közbe sütőt 180 fokra melegíteni,aljába kis edénybe víz,
A tésztát vízzel spriccelni,bevágni.
kb. 30-60 perc sütés, vízzel spriccelni, rácson hűteni

194. Bevált kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Bögrés vajas zsömle
Bögrés vajas zsömle

gy tálba beleütöm a tojást (dagasztógépet használok), beleteszem a cukrot , sót és az előmelegített tejet a vajjal vagy margarinnal. Jól felverem, habosítom kicsit 2-3 percig. Ut...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Bagett
Bagett

Általában 2 vagy 3 db bagettet sütök, a hozzávalókat ehhez többszörözöm. Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral elkeverem. Kimérem és összekeverem a száraz hozzávalókat is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fehér kenyér - saját
Fehér kenyér - saját

1. A kenyérsütő gépben a folyadék kerül alulra, rá a többi.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás lepénykenyér
Burgonyás lepénykenyér

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk