700 g liszt
300 g kovász
30 g élesztő v. 3 tk .por
20 g só
kb.150-200 ml víz
kovászkészítés: 1. nap 100 g víz és 100 g liszt,jól összekeverni,letakarni
2.nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előző
napihoz,letakarni
3. nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előzőhöz,
összekeverni,letakarni
kenyérkészítés:Minden hozzávalót összekeverni,gyúrni,dagasztani,
1 órát pihenni hagyjuk,
majd átgyúrjuk,formázzuk,
1 órát kelni hagyjuk
közbe sütőt 180 fokra melegíteni,aljába kis edénybe víz,
A tésztát vízzel spriccelni,bevágni.
kb. 30-60 perc sütés, vízzel spriccelni, rácson hűteni
- A hozzávalókat alaposan kidolgozom – nem kell külön felfuttatni az élesztőt – cipót formálunk belőle, kendővel letakarom és kelni hagyom. - Mikor megkelt a tészta, feldarabolom...
Elkészítési idő: 25p+kelesztésElőző nap este elkészíteni a kovászt, másnap hozzá a többi, mehet a dagasztás. Akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik (ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez...
Elkészítési idő: 3 óraA fél csésze zabpelyhet leöntjük a fél csésze forró vízzel, elkeverjük és félretesszük addig, amíg teljesen kihűl. Dagasztógép táljába mérjük a joghurtot, hozzáadunk 1 dl vizet,...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tésztát nem dagasztom, csak hajtogatom. Összes kovászt + lisztet összekeverem és 30 percig pihentetem só nélkül! Majd hozzáadom az 1 ek vízben feloldott sót, de nem dagasztva....
Elkészítési idő: 1 óra munka +24