Hozzávalók:
– 6 tojás
– 6 evőkanál cukor
– 6 evőkanál víz
– 6 evőkanál liszt
– 1 tasak sütőpor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál olaj
A krémhez:
– 7 dl habtejszín
– 10 dkg porcukor
– 1 teáskanál vaníliaaroma
– 2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
– 16 dkg tejcsokoládé
– 6 dkg vaj
A tetejére:
– 20 dkg étcsokoládé
– 1 teáskanál vaj
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük
Jobb mint a bolti, fenséges és könnyed
Az élesztő felét keverjük el 0,8 dl langyos vízzel, keverjük míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és keles...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perchttp://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/05/dios-cseresznyes-buglyoska.html
Elkészítési idő:2 A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg...
Elkészítési idő: