Családireceptkönyv.hu

Kinder pingui


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
– 6 tojás
– 6 evőkanál cukor
– 6 evőkanál víz
– 6 evőkanál liszt
– 1 tasak sütőpor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál olaj
A krémhez:
– 7 dl habtejszín
– 10 dkg porcukor
– 1 teáskanál vaníliaaroma
– 2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
– 16 dkg tejcsokoládé
– 6 dkg vaj
A tetejére:
– 20 dkg étcsokoládé
– 1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük

Trükkök, tippek, praktikák:


Jobb mint a bolti, fenséges és könnyed

Kinder pingui

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Panettone 2.Dolce vita
Panettone 2.Dolce vita

Az élesztő felét keverjük el 0,8 dl langyos vízzel, keverjük míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és keles...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DIÓS - CSERESZNYÉS BUGLYOSKA
DIÓS - CSERESZNYÉS BUGLYOSKA

http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/05/dios-cseresznyes-buglyoska.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rácsos Linzer
Rácsos Linzer

2 A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk