200 g porcukor
100 g étcsokoládé
100 g vaj
300 g darált háztartási keksz
200 g kókuszreszelék
200 ml víz
Nutella (kétszínű)
Egy edényben a vizet a cukorral felforraljuk. Miután felforrt (és a cukor felolvadt), az edényt levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk a vajat, a kockára tört csokoládét, majd addig keverjük, amíg a vaj és a csokoládé fel nem olvad. Ezután hozzáadjuk a kekszet és 100 g kókuszreszeléket (ízlés szerint adhatunk hozzá mazsolát, apróra tört mandulát, diót, szárított gyümölcsöt…).
A masszát alaposan elkeverjük, majd kezünkkel kis golyókat formázunk belőle. A golyók tetejét ujjunkkal kicsit benyomjuk, így jön létre a fészek. Minden kis fészket kókuszreszelékbe forgatunk és tányérra teszünk.
A fészkek tetejére Nutellát teszünk. Jó étvágyat!
Igazi klasszikus édes desszert, sütés nélkül, nagyon gyorsan. A kókuszos, Nutellás és csokoládés fészek bármikor kerül az asztalra, mindig megörvendezteti a falatozókat. Imádom, hogy az alapanyagok mennyisége bátran variálható, és tehetek bele akár szárított gyümölcsöt, darált mandulát, diót, mogyorót, mikor mihez van kedvem és mire van gusztusom. Készítettem már fehér csokoládéval és jó minőségű étcsokoládéval is. Apró finomság, ami mindenkit megörvendeztet.
-Tortafomába öntjük az egyik elkészitett pudingot ( én jénaiba öntöttem ) -a tetejét rumos tejbe áztatott piskótával körberakjuk -ezután a geszteny + margarin keverékét simit...
Elkészítési idő: 60 percA tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Előmelegített sütőben, 200 C fokon, 30 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: