menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás sajttorta


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alaphoz:
Az alap készülhet sima háztartási, kakaós vagy zabkekszből, esetleg babapiskótából.
20 dkg kekszmorzsa
12 dkg  vaj

A krémhez:
30 dkg krémtúró
30 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 dkg zselatin
2 csomag habfixáló
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:
30 dkg málna
5 dkg porcukor
1 dl víz
fél citrom leve
Elkészítés ideje: 30 perc, hűtés: 6 óra

Elkészítés:


A kekszet daráld le, vagy rakd aprítógépbe, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is tehetsz hozzá. Nyomkodd a masszát egyenletesen egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába.

A túrót keverd simára a mascarponéval, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A zselatint oldd fel kevés vízben, és melegítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről. Ha langyosra hűl, keverd a túrós masszába. Laza mozdulatokkal dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt is. Egyengesd a kekszes alapra, majd tedd be a hűtőbe legalább két órára.
A málnás öntethez rakd a vizet és a citromlevet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot és a málnát. Amikor felforr, húzd le a tűzről, majd pürésítsd botmixerrel. Öntsd a megszilárdult mascarponés krémre, és halmozz a torta tetejére málnát. Tálalás előtt legalább négy órán keresztül hűtsd.

Trükkök, tippek, praktikák:


A málnás sajttorta mindenkit meggyőz arról, hogy a sütő bekapcsolása nélkül is készíthetsz mutatós és álomfinom desszertet. Nincs vele sok munka, azt viszont vedd számításba, hogy nem lehet rögtön fogyasztani, sokáig kell hűteni. 
Fantasztikusan krémes, aki megkóstolja, annak sokszor kerül az asztalára.

Málnás sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Csodálatos gesztenyés torta (sütés nélkül)
Csodálatos gesztenyés torta (sütés nélkül)

A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TEJSZÍNES CSOKIS VANÍLIAKRÉMES TORTA..
TEJSZÍNES CSOKIS VANÍLIAKRÉMES TORTA..

TÉSZTA... a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral jól kikeverjük...a lisztet összekeverjük a sütőporral..A fehérjét kemény habbá verjük..a sárgához hozzáadjuk a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós narancstorta
Diós narancstorta

Előkészítés: A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Somlói galuska torta
Somlói galuska torta

A piskótákat ugyanazon az elven készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. 2-3 lépésben hozzáforgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk