Alaphoz:
Az alap készülhet sima háztartási, kakaós vagy zabkekszből, esetleg babapiskótából.
20 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
A krémhez:
30 dkg krémtúró
30 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 dkg zselatin
2 csomag habfixáló
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
30 dkg málna
5 dkg porcukor
1 dl víz
fél citrom leve
Elkészítés ideje: 30 perc, hűtés: 6 óra
A kekszet daráld le, vagy rakd aprítógépbe, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is tehetsz hozzá. Nyomkodd a masszát egyenletesen egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába.
A túrót keverd simára a mascarponéval, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A zselatint oldd fel kevés vízben, és melegítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről. Ha langyosra hűl, keverd a túrós masszába. Laza mozdulatokkal dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt is. Egyengesd a kekszes alapra, majd tedd be a hűtőbe legalább két órára.
A málnás öntethez rakd a vizet és a citromlevet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot és a málnát. Amikor felforr, húzd le a tűzről, majd pürésítsd botmixerrel. Öntsd a megszilárdult mascarponés krémre, és halmozz a torta tetejére málnát. Tálalás előtt legalább négy órán keresztül hűtsd.
A málnás sajttorta mindenkit meggyőz arról, hogy a sütő bekapcsolása nélkül is készíthetsz mutatós és álomfinom desszertet. Nincs vele sok munka, azt viszont vedd számításba, hogy nem lehet rögtön fogyasztani, sokáig kell hűteni.
Fantasztikusan krémes, aki megkóstolja, annak sokszor kerül az asztalára.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTÉSZTA... a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral jól kikeverjük...a lisztet összekeverjük a sütőporral..A fehérjét kemény habbá verjük..a sárgához hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótákat ugyanazon az elven készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. 2-3 lépésben hozzáforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű