Alaphoz:
Az alap készülhet sima háztartási, kakaós vagy zabkekszből, esetleg babapiskótából.
20 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
A krémhez:
30 dkg krémtúró
30 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 dkg zselatin
2 csomag habfixáló
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
30 dkg málna
5 dkg porcukor
1 dl víz
fél citrom leve
Elkészítés ideje: 30 perc, hűtés: 6 óra
A kekszet daráld le, vagy rakd aprítógépbe, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is tehetsz hozzá. Nyomkodd a masszát egyenletesen egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába.
A túrót keverd simára a mascarponéval, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A zselatint oldd fel kevés vízben, és melegítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről. Ha langyosra hűl, keverd a túrós masszába. Laza mozdulatokkal dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt is. Egyengesd a kekszes alapra, majd tedd be a hűtőbe legalább két órára.
A málnás öntethez rakd a vizet és a citromlevet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot és a málnát. Amikor felforr, húzd le a tűzről, majd pürésítsd botmixerrel. Öntsd a megszilárdult mascarponés krémre, és halmozz a torta tetejére málnát. Tálalás előtt legalább négy órán keresztül hűtsd.
A málnás sajttorta mindenkit meggyőz arról, hogy a sütő bekapcsolása nélkül is készíthetsz mutatós és álomfinom desszertet. Nincs vele sok munka, azt viszont vedd számításba, hogy nem lehet rögtön fogyasztani, sokáig kell hűteni.
Fantasztikusan krémes, aki megkóstolja, annak sokszor kerül az asztalára.
Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a narancsos réteget. Az edénybe beletöltjük a narancslevet, hozzáadunk 50 g cukrot és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük, majd beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megpucoljom, magházat kivéve nem túl vékonyra felcikkezzem. Tálba szórtam, és alaposan beszórtam mézeskalács fűszerkeverékkel, jól átforgattam és félre tettem állni. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes