A leveshez:
1 fej hagyma (kisebb)
6 dkg vaj
40 dkg borjúhús (vagy sertéscomb, én ezt használtam)
só, bors ízlés szerint
1 tk paradicsompüré
1,5 l víz vagy alaplé
2 szál répa
1 szál fehérrépa
20 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 púpozott tk liszt
200 ml tejszín
A gombóchoz:
50 dkg tisztított burgonya
1 csipet só
15 dkg liszt
5 dkg vaj
A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a vajat, majd félretesszük kicsit.
A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott borjút,(sertéscombot) sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már láthatóan veszített a nedvességtartalmából, hozzákeverjük a paradicsompürét. Kevergetés közben hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, majd kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen. Maggi kockával, vegetával lehet még ízletesebbé tenni.
Mikor megint visszapirult, és körülbelül félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, kicsit összepároljuk, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel vagy alaplével. Beleszórjuk a zöldborsót, és ha felforrt, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és lassan főzzük tovább.
Közben a pihentetett tésztából 2 cm átmérőjű gombócokat formálunk, amiket egyszerre adunk hozzá a kész leveshez. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, kész .
Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. --Átpirítjuk, meghintjük sóval, borssal. Kevés...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz olajon a hagymát megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, és elkezdjük főzni. Közben a burgonyát megpucoljuk, egyforma méretűre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézAz olajon a liszttel zsemlye-színű rántást készítek. Leveszem a tűzről, és alaposan elkeverem benne a tejfölt és a Piros Aranyat. Beleteszem a zöldbabot, teszek rá piros törött-pap...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű