Családireceptkönyv.hu

Pudingos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2.5 dl tej,
◦2 dkg élesztő,
◦3 tojássárgája,
◦10 kk cukor,
◦csipet só,
◦2 dl olaj,
◦45 dkg sima liszt.

Elkészítés:


Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.

KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk

Pudingos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Eredeti somlói galuska
Eredeti somlói galuska

A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Leveles tészta
Leveles tészta

Langyos tejbe belerakjuk az élesztőt, elkeverjük, aztán várunk. A lisztet tálba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, összekeverjük. Közben felfut az élesztő, hozzáadjuk a lisztes kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Farsangi fánk szalagos 1.hütős
Farsangi fánk szalagos 1.hütős

Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabkorpás túrógombóc
Zabkorpás túrógombóc

Összekeverjük, pihentetjük legalább 1 órát, vizes kézzel gombócokat formálunk és kifőzzük. Én nem forgattam meg semmiben csak az egyiket mákban. Rá pedig botmixerezett epret tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk