2.5 dl tej,
◦2 dkg élesztő,
◦3 tojássárgája,
◦10 kk cukor,
◦csipet só,
◦2 dl olaj,
◦45 dkg sima liszt.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk
1. Egy 22 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk. 2. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojással gyorsan összegyúrjuk. 3. Lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálba szitáljuk a porcukrot a keményítővel, majd belekeverjük a citromlevet. Kanalanként hozzáadunk annyi vizet, amennyivel egy sima, de sűrű krémet kapunk. Felkenés után várj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gőz felett összemelegíteni, majd összegyúrni a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. fél óráig. Mindhárom g...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat, a kávét, a mézet és a fahéjat összekeverjük és megkenjük vele a félkész pizzatésztát. 2. A megmosott és feldarabolt gyümölcsöket szépen elrendezzük rajta, és meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű