Családireceptkönyv.hu

Pudingos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2.5 dl tej,
◦2 dkg élesztő,
◦3 tojássárgája,
◦10 kk cukor,
◦csipet só,
◦2 dl olaj,
◦45 dkg sima liszt.

Elkészítés:


Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.

KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk

Pudingos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Sajtos roló (mascarponés)
Sajtos roló (mascarponés)

a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, csomómentesre kikeverve dinszteljük pár percig. fokozatosan hozzátesszük a tejet, közben keverve. addig főzzük, amig krém állagú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Házi almás
Házi almás

A tésztát összegyúrjuk, tepsibe simítjuk. A tetejére szeleteljük az almát és közepesre előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk