2.5 dl tej,
◦2 dkg élesztő,
◦3 tojássárgája,
◦10 kk cukor,
◦csipet só,
◦2 dl olaj,
◦45 dkg sima liszt.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk
1. A tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót, 1 ek cukrot , a tojást és a felfuttatott élesztőt. 3. Addig dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a bejgliket. 2 Egy tálba kimérjük a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. 2. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű