2.5 dl tej,
◦2 dkg élesztő,
◦3 tojássárgája,
◦10 kk cukor,
◦csipet só,
◦2 dl olaj,
◦45 dkg sima liszt.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk
A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesLangyos tejbe belerakjuk az élesztőt, elkeverjük, aztán várunk. A lisztet tálba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, összekeverjük. Közben felfut az élesztő, hozzáadjuk a lisztes kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, pihentetjük legalább 1 órát, vizes kézzel gombócokat formálunk és kifőzzük. Én nem forgattam meg semmiben csak az egyiket mákban. Rá pedig botmixerezett epret tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű