60 dkg puha aszalt sárgabarack
7 evőkanál xilit vagy nyírfacukor
7 evőkanál mandulaszirom
6 tojás
4 evőkanál kókuszolaj
3 evőkanál mandulaliszt
2 evőkanál kakaópor
1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
késhegynyi vaníliaőrlemény
Tetejére
4 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál kakaópor
1,5 dl kókuszolaj
A tésztához egy nagy, kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral. A szélét kend be kókuszolajjal! Az egész tojásokat az édesítővel verd habosra. Add hozzá a mandulalisztet, a finomra darált mandulaszirmot, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütőport. Dolgozd simára a masszát. Öntsd a formába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.
Hagyd a tésztát a formában kihűlni, majd a sütőpapírt távolítsd el az aljáról. Éles késsel vízszintesen vágd ketté, és az alsó lapot kend meg a cukormentes lekvárral. A puha, aszalt barackokat aprítsd kisebb darabokra, és tedd négy kanál lekvárral együtt az aprítógépbe. Daráld majdnem krémesre. Arra ügyelj, hogy ne folyjon, inkább sűrű, de éppen kenhető állagú legyen. Ezt a masszát kend vastagon a tortára, és fedd be a másik lappal.
A csokimázhoz a cukrot, a kakaóport és a kókuszolajat gyors mozdulatokkal keverd simára. Nem kell főzni, sem olvasztani! Öntsd a torta tetejére, és kend szét úgy, hogy a szélére is jusson belőle. A kész tortát díszítheted aszalt barackkal. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára szilárdulni! Éles, előzőleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágd fel!
Egy piskótát sütöttem meg, egy 32x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20 perc alatt. A krémhez 3 dl tejet felforraltam, majd folyamatos keverés közben hozzáöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrű palacsintatészta állagot fogunk kapni. Adjunk hozzá mazsolát, majd üssük bele a három tojást. Kézi habverővel kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát összekeverjük, belemorzsoljuk a zsírt, majd összegyúrjuk a tojással, tejszínnel és a mézzel. 6 cipóba osztjuk és egyenként kb 25×30 téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű26 cm-es kapcsos kerek tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét a rumaromával összekeverjük, majd a babapiskótákat megmártogatjuk benne. A forma alját kirakjuk babapiskótával úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű