menu

Családireceptkönyv.hu

Sacher-torta (paleo)


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 16 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg puha aszalt sárgabarack
7 evőkanál xilit vagy nyírfacukor
7 evőkanál mandulaszirom
6 tojás
4 evőkanál kókuszolaj
3 evőkanál mandulaliszt
2 evőkanál kakaópor
1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
késhegynyi vaníliaőrlemény
Tetejére
4 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál kakaópor
1,5 dl kókuszolaj

Elkészítés:


A tésztához egy nagy, kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral. A szélét kend be kókuszolajjal! Az egész tojásokat az édesítővel verd habosra. Add hozzá a mandulalisztet, a finomra darált mandulaszirmot, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütőport. Dolgozd simára a masszát. Öntsd a formába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.

Hagyd a tésztát a formában kihűlni, majd a sütőpapírt távolítsd el az aljáról. Éles késsel vízszintesen vágd ketté, és az alsó lapot kend meg a cukormentes lekvárral. A puha, aszalt barackokat aprítsd kisebb darabokra, és tedd négy kanál lekvárral együtt az aprítógépbe. Daráld majdnem krémesre. Arra ügyelj, hogy ne folyjon, inkább sűrű, de éppen kenhető állagú legyen. Ezt a masszát kend vastagon a tortára, és fedd be a másik lappal.

A csokimázhoz a cukrot, a kakaóport és a kókuszolajat gyors mozdulatokkal keverd simára. Nem kell főzni, sem olvasztani! Öntsd a torta tetejére, és kend szét úgy, hogy a szélére is jusson belőle. A kész tortát díszítheted aszalt barackkal. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára szilárdulni! Éles, előzőleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágd fel!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Beigli,- Pozsonyi kifli Omlós élesztős tészta
Beigli,- Pozsonyi kifli Omlós élesztős tészta

Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. Tészta begyúrása: Az élesztőt kevés hideg tejben csomómente...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Linzerkarika
Linzerkarika

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, citromlevet és a reszelt héját, a vanilin cukrot, és a sót. Ha a tészta kemény, adjunk hozzá még egy tojássárgát-...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kürtőskalács
Kürtőskalács

Kenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát. A vaj kivételével az összes hozzávalót az üstbe mértem, elindítottam a dagasztás programot. Kb. 10 perc után adtam hozzá az olvasztott va...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Diós kosár
Diós kosár

A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk