Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pudingos kelt kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 főre:

A tésztához:
90 dkg liszt
1 kávéskanál só
3 evőkanál étolaj
4 dl langyos tej
7 dkg élesztő
1 db tojás

Az egyik töltelékhez:
80 g vanília puding
5 dl tej
20 dkg cukor
18 dkg margarin

A másik töltelékhez:
80 g csokoládé puding
5 dl tej
18 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin

A tetejére kenéshez:
1 db tojássárgája

Elkészítés:


Tészta:
Az élesztőt 2 kanál cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat és jól összegyúrjuk.

Az 1 tojásfehérjét felverjük kemény habbá és jól beledolgozzuk a tésztába.

A tésztát langyos helyen, letakarva megkelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

A csoki pudingport, a cukrot, kakaóport és a tejet összefőzzük. (mint mikor pudingot készítünk) Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről és még forrón gépi habverővel beledolgozzuk a margarint. Ezután félretesszük kihűlni. A vanília pudinggal is ugyanígy járunk el, a végén ezt is lehűtjük.

A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.

2 cipót csokikrémmel töltünk meg.2 cipót vanília krémmel töltünk meg. Felcsavarjuk, mint a beiglit.

Kettesével összefonjuk a tésztákat, így 2 kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával. Az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.

Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 45 percig sütjük. (mindenkinél más a gázsütő, ezért inkább végezzünk tűpróbát). Figyeljük, ha nagyon sülne a teteje, sütőpapírt tegyünk rá. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd konyharuhára fordítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Visszafordítjuk a kalácsot és éles késsel deszkán szeleteljük.

Pudingos kelt kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fruzsina
Kakaós kalács (Franciska)
Kakaós kalács (Franciska)

Az élesztőt megfuttatni 1 dl tejben. A poliszettet tejben olvasztani. Tálban összeállítjuk a tésztát. A felét sárgán hagyjuk, a másik felét 2 kanál tej + 2 kanál kakaó keverékéve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kókuszos, csokis kalács
Kókuszos, csokis kalács

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
cukinis kalács
cukinis kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi töltött kalács
Karácsonyi töltött kalács

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk