Családireceptkönyv.hu

Pudingos kelt kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 főre:

A tésztához:
90 dkg liszt
1 kávéskanál só
3 evőkanál étolaj
4 dl langyos tej
7 dkg élesztő
1 db tojás

Az egyik töltelékhez:
80 g vanília puding
5 dl tej
20 dkg cukor
18 dkg margarin

A másik töltelékhez:
80 g csokoládé puding
5 dl tej
18 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin

A tetejére kenéshez:
1 db tojássárgája

Elkészítés:


Tészta:
Az élesztőt 2 kanál cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat és jól összegyúrjuk.

Az 1 tojásfehérjét felverjük kemény habbá és jól beledolgozzuk a tésztába.

A tésztát langyos helyen, letakarva megkelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

A csoki pudingport, a cukrot, kakaóport és a tejet összefőzzük. (mint mikor pudingot készítünk) Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről és még forrón gépi habverővel beledolgozzuk a margarint. Ezután félretesszük kihűlni. A vanília pudinggal is ugyanígy járunk el, a végén ezt is lehűtjük.

A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.

2 cipót csokikrémmel töltünk meg.2 cipót vanília krémmel töltünk meg. Felcsavarjuk, mint a beiglit.

Kettesével összefonjuk a tésztákat, így 2 kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával. Az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.

Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 45 percig sütjük. (mindenkinél más a gázsütő, ezért inkább végezzünk tűpróbát). Figyeljük, ha nagyon sülne a teteje, sütőpapírt tegyünk rá. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd konyharuhára fordítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Visszafordítjuk a kalácsot és éles késsel deszkán szeleteljük.

Pudingos kelt kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Kalinkó
Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Meteník (Liptovský Biely Potok)
Meteník (Liptovský Biely Potok)

Kapustu, múku, mlieko, prášok do pečiva, soľ a korenie (podľa chuti) zmiešame a vytvoríme cesto. Kapustu však príliš nežmýkame aby nebolo cesto husté. Takto vypracované cesto vy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Túrós batyu
Túrós batyu

A porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele egy tálba. Ezután kanalazzuk rá a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes húsvéti kalács-Limara
Tejszínes húsvéti kalács-Limara

1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sót és a cukrot, elvegyítjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejszínt, a tojást,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk