1 bögre kefír,
0,5 bögre olaj,
1 tasak porélesztő,
1 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
3 bögreliszt
Keverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként öntsük a langyos kefires keveréket a liszthez, majd gyúrjuk össze a tésztát. Takarjuk le egy konyhakendővel és hagyjuk meleg helyen 30 percig kelni. Mikor megkelt, készíthetünk belőle pizzát, vagy ki is nyújthatjuk és megtölthetjük édes töltelékkel. Tegyük tepsibe és hagyjuk még 10 percig kelni, majd 180 fokos sütőben süssük készre.
Megjegyzés: ha édes töltelékkel töltjük, akkor a tésztába tehetünk egy kicsivel több cukrot, olvasztott vajjal kenjük meg, mielőtt sütnénk. A megtöltött tésztákat úgy rakjuk a tepsibe, hogy hagyjunk helyet köztük, mert sütés közben még nőni fognak.
Ez egy olyan tészta receptje amely puha, foszlós és nagyon könnyen elkészíthető. Ez a tészta alkalmas kifli vagy pizza készítéséhez, de ha egy kicsivel több cukrot teszel bele, édes töltelékkel is megtöltheted, egyszerűen káprázatos! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot, sütőport nagy tálba szitáljuk. Másik edénybe kissé felverjük a tojássárgáját tejjel, majd a liszthez öntjük és simára keverjük. Megolvasztjuk a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat keverem össze, majd hozzáöntöm a vizet és az olívaolajat és jó alaposan elkeverem. Kissé olajos kézzel 8 db zsömlét formázok belőle és sütőpapírral...
Elkészítési idő: 10 perc + 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű