Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ropogós cukorlepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl víz
5 dkg étolaj
5 dkg vaj
13 dkg liszt
csipetnyi só
3 tojás
5 ek. cukor
őrölt fahéj

Elkészítés:


A hozzávalók bárki számára elérhetőek. Az édes lepényhez először a tésztát készítjük el, ami nagyon hasonlít a főzni való tésztához. Ahhoz, hogy házi süteményünk még finomabb legyen, használjunk jó minőségű alapanyagokat, elsősorban minőségi vajat, és ha tehetjük, házi tojást.
Tegyük fel a vizet főni, és ha már forr, adjuk hozzá a vajat és az olajat. Napraforgóolaj helyett én jobban kedvelem az olívaolajat.
Amint a vaj a vízben elolvadt, vegyük le az edényt a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el egy fakanállal.
Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, nem sietve, alaposan keverjük össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, azt kenjük be étolajjal, majd a masszát öntsük bele. Ügyeljünk rá, hogy egyenletes legyen.
A lepény tetejét alaposan szórjuk meg cukorral és az őrölt fahéjjal. Ha nem szereted a fahéjat, vagy éppen elfelejtetted, esetleg nincs otthon, csak cukorral szórjad meg. Úgy is finom lesz!
170-180 fokos sütőben süssük körülbelül 20 percig.
Aranybarnás ropogós édesség! Fogyasztható magában, vagy akár hideg tejjel, forró kakaóval, kompóttal. Egy biztos: nagyon hamar el fog fogyni! Ez az édes lepény nagyon népszerű a gyerekek körében!
A fenti hozzávalók két fő részére elegendő lepényhez valók. Méghozzá micsoda lepényhez! Nekem akkor ízlett a legjobban, amikor frissen elkészült, forrón.

Trükkök, tippek, praktikák:


A spanyolországi zsidók ellenállhatatlan finomsága.

Ropogós cukorlepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
meggyes pite
meggyes pite

A tésztát összeállítás után 20 percre hűtőbe raktam. A tölteléket is megvártam, hogy kihűljön mielőtt a tésztára öntöttem. Rácsozás után ismét ment egy kicsit a hűtőbe, hogy süté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas kókuszkalács
Fahéjas kókuszkalács

Verd fel alaposan a tojásokat habosra, és dolgozd hozzá a többi hozzávalót. Simítsd egy sütőformába és szórd meg a tetejét szeletelt mandulával. 175 fokon légkeverés mellett kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes sütemény
Meggyes sütemény

A tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

Az élesztőt tejbe,cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfutott élesztővel könnyű tésztát dagasztunk(Ha a tésztánk igényli rakhatunk hozzá még egy kevés teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk