menu

Családireceptkönyv.hu

Szivárványos keksz bögrésen


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg szobahőmérsékletű vaj
másfél bögre porcukor (15 dkg)
1 tojás
2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
1 nagy csipet só
1 enyhén púpos teáskanál sütőpor
3 és háromnegyed bögre fehér finomliszt (46 dkg)
fél bögre színes tortadara (3 kis tasak)
(a mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!)

Elkészítés:


1.A szoba hőmérsékletű puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd az egy tojással is.
2. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a nagy csipet sót, azzal is elkeverjük.
3. Ezután a liszttel és a sütőporral együtt, gyors mozdulatokkal, kézzel vagy géppel egyneművé gyúrjuk. Nem kell túldolgozni, és vigyázzunk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj!
4. Az utolsó háromnegyed bögrényit elegendő kisebb adagokban hozzákeverni, mert nem biztos, hogy mindre szükség lesz. Az a lényeg ennél a tésztánál, hogy ha lecsípünk belőle egy darabot, akkor azt vissza tudjuk dobni úgy a tálba, hogy az nem ragad oda a kezünkhöz. Tehát annyi liszt kell, míg ezt az állagot meg nem kapjuk. Fontos, hogy ne ragadjon a tészta, hiszen azonnal szaggatni fogjuk!
5. Végül adjuk hozzá a tortadarát is a tésztához, és szép egyenletesen dolgozzuk bele.
6. Ezután alaposan lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kb. 7-8 mm vastagságúra, közben a tetejét is folyamatosan lisztezzük! Fontos, hogy ez a vastagság legyen, ne vékonyabb, mert így lesz finom omlós és őrzi meg a vajas ízét!
7. Szaggassunk a tésztából tetszőleges formákat.
8. Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsikre, majd tegyük őket 190 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütés programra, hét-nyolc percre. Nyersnek, puhának tűnnek, de nem azok, nem szabad tovább sütni őket, különben kemények lesznek és meg is barnulnak! Így gyönyörű hófehér marad a keksz és a talpa is, és jobban kiadja a finom ízeket, mintha megpirulna! Ha barnás az alja, akkor rövidíthettek a sütési időn további egy percet!

Szivárványos keksz bögrésen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Igazi házi eperfagylalt
Igazi házi eperfagylalt

Az epret egy tálba tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével. Ezt követően botmixer segítségével pürésítjük. Majd a pürét egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a nagyobb darabok és mag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macaron (vaníliás citromos)
Macaron (vaníliás citromos)

♥ MACARON A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy tálba tesszük, letakarjuk egy papírszalvétával és szobahőmérsékleten legalább 24 órát pihentetjük. A mandulát ledaráljuk, p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kalács "szendvics"
Kalács "szendvics"

A kalácsot vékony szeletekre vágjuk, a banánt felszeleteljük. A kalácsszeleteket megkenjük Nutellával, ráhelyezzük a banánkarikákat, és szeletelt mandulával szórjuk meg. Két megpak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hólabda
Hólabda

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk