menu

Családireceptkönyv.hu

Temesvári sertéstokány


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertéscomb, 30 dkg zöldbab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1db paradicsom, 1 mk köménymag, 1 ek pirospaprika, 2 dl tejföl, 2 ek liszt, só, bors

Elkészítés:


A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Temesvári sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lusta háziasszony töltött húsa
Lusta háziasszony töltött húsa

A tarját ki kikloffoljuk majd gyorsan mind két oldalát átsütjük. Tepsibe rakjuk. Elkészítjük a tölteléknek valót. A tojást villával össze törjük, a a májjat elkaparjuk, a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajtos karaj
Karaj - Sajtos karaj

1. A karajt egészben hagyom, sóval, borssal, fűszerkeverékkel be-dörzsölöm, és olajjal meglocsolom. 2. Egy kevés vízzel megpárolom, majd zsírjára sütöm. 3. A nyers burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rablóhús  sütőben
Rablóhús sütőben

Olajból és fűszersóból egy kis pácot készítünk, amibe beleforgatjuk a megközelítően egyforma kockákra vagdalt husikat. Hagyjuk is benne állni egy kicsit. A szalonnát a hússal meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk