60 dkg sertéscomb, 30 dkg zöldbab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1db paradicsom, 1 mk köménymag, 1 ek pirospaprika, 2 dl tejföl, 2 ek liszt, só, bors
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy mélyebb tányérba tesszük. Egy másik tálba beleöntjük a vizet, és időnként jól meg nyomkodva be áztatjuk a zsemlét vagy kenyeret. Egy kisebb lábosban kevés olajon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. Darabold fel a húst, csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. 2. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. 3. Vedd elő a tepsit, kend ki a zsír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű