5 tojássárgája
5 kanál víz
10 deka porcukor
2 kanál holland kakaópor
10 deka darált dió
10 deka liszt
fél csg sütőpor
5 tojásfehérje
Krém:
20 deka margarin
20 deka porcukor
ízlés szerint rum
25 deka gesztenyemassza
1 csg vaníliás puding
3 deci tej
A tetejére:
10 deka étcsoki
5 deka margarin
fél deci olaj
5 deka fehér csoki
1.
A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
2.
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a csokis masszához óvatosan belekeverem. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
3.
Amikor kisült a tésztát ketté vágom. A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverem, és kettéosztom.
Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot.
4.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenem. Erre ráteszem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot.
5.
A csokoládét gőz felett felolvasztom a margarinnal és olajjal, aztán a tészta tetejére kenem. Olvasztott fehér csokival díszítem.
A tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral összekavarjuk, majd az összes többi hozzávalót beletesszük és robotgéppel összekavarjuk. A lisztet lassanként adagoljuk hozzá, csak annyit, amennyit felvesz. Ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű