menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle,kelesztés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




40 dkg fehér liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 csapott mokkáskanál sütőpor
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál cukor
2 dl kefír
2 dl víz, vagy amennyit fölvesz

Elkészítés:


200 fokra kezdjük el előmelegíteni a sütőt. A szárazanyagokat összekeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a pohár kefirt és apránként a vizet. Itt néhány dologra érdemes figyelni: a tészta állaga valahol a nokedli és a szárazabbra gyúrt tészta között legyen, illetve a gyors munkára. Ne dagasszuk, csak keverjünk és a kefir és a szódabikarbóna találkozása után gyorsan kerüljön is a zsömlénk a sütőbe (a két anyag azonnal dolgozni kezd, nekik köszönhetőek majd a tésztában a légbuborékok). Alakítsunk ki kis halmokak, aminek a tetejét kereszt alakba bevághatjuk, ha nem akarjuk, hogy repedjenek. Rusztikus, ropogós héjú, omlós és sokáig elálló zsömle lesz a végeredmény.

Zsemle,kelesztés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Minden hozzávalót összekeverünk,dagasztjuk és kivajazott tálban hagyjuk kelni.Utána kinyújtjuk 3-5 cm vastagra,berácsozzuk a tetejét a diszités kedvéért és kiszaggatjuk,tepsire rak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar FONOTT KALÁCS  - tojás nélkül
FONOTT KALÁCS - tojás nélkül

1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztős tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom. 3. Ezt követően letakarom egy ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtovány:
Hajtovány:

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk