Tészta:
15 dkg darált dió,
20 dkg darált háztartási keksz,
1 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál baracklekvár,
2 cs vaníliás cukor,
Kb.10 szem meggy,
1/2 dl meggylé
Máz:
15 dkg tortabevonó,
15 dkg margarin
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével.
A meggyszemeket vegyük félbe, a jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet. Ha készen vannak a golyók, hűtőbe tesszük. A tortabevonót gőz felett a margarinnal felolvasztjuk, majd a zserbógolyókat beleforgatjuk, zsírpapírra tesszük, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe.
A kókuszreszelék zsírjára darálás azt jelenti, hogy olyan nagy fokozaton aprítjuk (ha tud ilyet a gépünk), hogy egy zsíros massza lesz belőle. Ha nincs ilyen, akkor egy hagyományos...
Elkészítési idő:A TÉSZTÁHOZ Trükk Összemorzsoljuk a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk egy kerek, papírral bélelt tortaforma aljába. Két órán át hűtjük. A KRÉMHEZ Kevés h...
Elkészítési idő: 60 percA tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk. Amíg elkészítjük a krémet, addig a tésztát a hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: 1,5 óra