50 dkg liszt
8 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
csipetnyi só
citromhéj
A fenti anyagokból kalácstésztát készítünk, ha megkelt, kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral töltjük, kiflikké formázzuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, darabos dióval meghinthetjük, ezután tovább kelesztjük, majd sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 15 perc takaréklángon.
1. A töltelékhez keverjük össze a darálatlan mákot, a kristálycukrot és a citromhéjat, az egészet daráljuk össze, majd keverjük hozzá a tejfölt és a rumot. Tegyük félre. 2. A puha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingot a tejföllel, a porcukorral és egy kis rummal összedolgozunk. 2 dl habbá vert tejszínt is hozzákeverünk és 1 csomag zselatint is felmelegítve 3 kanál vízzel és e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA sütőt melegítsük elő 180 C°-ra. Vajazzunk ki egy közepes méretű sütőedényt. A cseresznyét helyezzük el az edény aljában. Egy keverőtálban (vagy turmixgépben) keverjük simára a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű