Tészta:
6 db tojás,
30 dkg cukor,
4dkg natúr kakaó,
2 dkg cukrozott kakaó,
6 evőkanál víz,
14dkg liszt.
Krém:
2 db tojás,
2, 5 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor,
1 liter tej,
1 csomag vaníliacukor,
2 jó púpos evőkanál kakaó (lehet felesbe keserű és cukrozott)
A tojások sárgáját habosra kevered a cukorral, vízzel, és a kakaókkal, majd a végén beleteszed a kemény habbá vert tojásfehérjét. (a fehérjét érdemes villával belekeverni a masszába, mert úgy nem törik össze - annyira). Majd margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe teszed – és úgy sütöd, mint a piskótát.
A tojásokat, a cukrokat, a lisztet és a kakaót csomómentesre kevered, aztán fokozatosan hozzá adod a tejet. Lassú tűzön kevergetve kell forrásig főzni, - fokozatosan besűrűsödik.
Ha kész mindkét rész, már csak meg kell töltened, és „összekenni” felül is … a díszítést pedig, - ahogy szeretitek…
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd add hozzá a vajat/kókuszzsírt és morzsold el benne. Ezután jöhet bele a tojássárgája, az édesítő, só, citrom héja és a tejföl. Alaposan gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. 2, A tojássárgákat kikeverj...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: KönnyűEbből a mennyiségből több lesz mint fél kiló, de a gubához, csak annyit használok fel. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a tojás sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDolgozza el a vajat, hogy krémes legyen. Adja hozzá a darált mandulát, a cukrot és jól keverje el őket. Adja hozzá a kissé felvert tojásokat, a mandulaaromát és a narancslikőrt vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes