200 g hántolt köles
kb. 6 dl víz (annyi, amennyi 2 cm-rel ellepje a kölest a lábosban)
1 csipet só
50 g méz (vagy stevia, ha cukormentesre vágyunk)
30 g vaj (vagy margarin, ha tejmentesen készítjük))
1 bio citrom héja + leve
3 tojás szétválasztva
1 teáskanál vaníliakivonat
Friss eper és eperszörp a tálaláshoz
1. A kölest egy lábosban felöntjük a vízzel, rádobunk egy csipet sót, és folyamatosan kevergetve a kívánt állagúra főzzük, majd hagyjuk félig kihűlni.
2. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját simára keverjük a mézzel, a vaníliakivonattal, a vajjal és a citromlével, majd a köleshez keverjük: először a sárga masszát, aztán a reszelt citromhéjat, végül óvatosan a habbá vert fehérjét.
3. Zsiradékkal kikent sütőtálba öntjük (ha szuflé jellegűt készítünk, érdemes kisebb formákat használni, mert nem lehet szépen szeletelni), és 220 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt átsütjük (a sütési idő függ a formák méretétől: szufléformában kb. 15 perc lesz).
4. Frissen, eperszörppel meglocsolva, friss gyümölccsel tálaljuk.
A tojásfehérjét sóval felverjük félkeményre, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ha jó kemény egyesével a tojássárgáját is beledolgozzuk, végül fakanállal óvatosan belekavarjuk a...
Elkészítési idő:2 dl-es bögrével dolgozzunk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzákeverjük az olaj...
Elkészítési idő:1. A tojásokat üsd bele egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, az olajat és a sót. 2. Keverd össze a szilárd hozzávalókkal. A massza még nehézkes és tömör lesz, de így nem keletk...
Elkészítési idő: