Hozzávalók 35 db fánkhoz:
10 evőkanál liszt
2 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja (vegyszermentes!)
1 teáskanál rum
3,5 dl tej (2.8%-os)
2 dl olaj
1 evőkanál zsír a sütéshez
Lekvár, porcukor, fahéj, mazsolás túrókrém az ízesítéshez.
A tojást alaposan kikeverjük a cukorral, a sóval, a reszelt narancshéjjal és a rummal, majd hozzáadjuk a tejet és apránként a lisztet. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, joghurt állagot kell kapnunk. 2 dl olajat és egy evőkanál sertés zsírt hevítünk egy kisebb serpenyőben közepes lángon, amibe egy olajozott evőkanállal adagoljuk a fánktésztát. A próbasütésnél gyorsan kiderül, hogy a tésztához kell-e még lisztet tennünk. Ha egy kicsit sűrűbb a tészta, akkor szépen formázhatóak a fánkjaink. Arra ügyelnünk kell, hogy azért folyékony állagú maradjon a tésztánk. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük, és rögtön tálaljuk. Még másnap is finom, ha marad.
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral. Külön tálban felverjük a tojásokat, belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Amikor ezzel végeztünk, összekeverjük a folyékony és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 kávéskanál cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Majd egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, csipet sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű