2/3 csésze cukor (180 g)
1/2 csésze lágy vaj (114 g)
2 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor vagy vanília kivonat
2 csésze liszt (260 g)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csésze csokicsepp (15 dkg)
nutella
A vajat én megolvasztottam 30 mp alatt, tehát nem olvadt el teljesen, csak egy kicsit. A lényeg, hogy lágy legyen. Tehát a vajat a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot/vanília kivonatot és a tojásokat. Jól elkeverjük. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük és több részletben a belekeverjük a tojásos részbe. Én még 1 evőkanálnyit belekevertem, nekem kellett, de ez liszt függő. Lágy tésztát fogunk kapni, nem kell megijedni. Ha az összes liszt benne van, hozzákeverjük a csokicseppet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy evőkanálnyi masszát kiveszünk a tésztából, a tenyerünkbe tesszük és kilapítjuk. Egy kiskanálnyi nutellát teszünk a közepébe, majd a tésztát gombóccá formáljuk. Ne ijedjünk, eléggé ragad a tészta, de meg lehet formázni. Dolgozzunk gyorsan, vagy ha szeretnénk tegyük egy kis időre a hűtőbe a tésztát, hogy a vaj megdermedjen benne. A kis gombócokat a tepsibe tesszük, de egymástól távol, mert sülés közben szét fog terülni. Tehát nem kell lelapítani! Az előmelegített sütőbe tesszük és 12-14 perc alatt megsütjük. Én 14 percig sütöttem. Kivesszük és hagyjuk hűlni. Nekem 17 keksz lett belőle, de persze ez méretfüggő.
A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszeturmixoltni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. 2.A krémhez a tojássárgát a pudinggal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű