1 mozalrella golyó leve(kb. másfél dl.)
1 bögre liszt
1 ek. olaj
1-2 csipet só
1 mk. sütőpor
gyros tortilla- Huber Zs Koncz féle
Húber Zs Koncz, 2013. május 14., 16:58
1 mozalrella golyó leve(kb. másfél dl.)
1 bögre liszt
1 ek. olaj
1-2 csipet só
1 mk. sütőpor
Az alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrunk.
Majd 5-6 részre osztjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. (1mm)
Tűzforró serpenyőben mindkét felét megsütjük. ha felhólyagosodik akkor lehet megforditani.
Gyros szerű sültek, saláták tekerhetőek bele. (mint a megdögleszben, vagy a kfcben...)
Kihülve is rugalmas.
Pizzatészta recept A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk(tudom h furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni!!!!) De teljesen simára hogy egy pici gumó se legyen, benne olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz akármilyen tésztánkat kifőzzük sós vízben. Ha nem használjuk fel rögtön az egészet, akkor hideg vízzel átmossuk, és egy kis olajjal átforgatva zárt dobozban vagy lefóliázva hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű