2-4 kis fej feszes cékla, 2-3 cm-nyi torma, só, cukor, citromlé, olivaolaj
A céklákat nagy lyukú reszelőn, a tormadarabot kis lyukún lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozzá, mint citromlé. A lereszelt céklát az öntettel átkeverjük.
Fűszerezhetjük kis őrölt köménnyel, a tetejét majorannával.
Többszörös mennyiség szilveszterre is jó.
A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyűa zöldségeket olajon átforgatom,majd kevés viz és fűszer hozzáadásával puhára dinsztelem.A bulgurt 3-4-szer mosom,amig a ráöntött viz szine már szép tiszta nem lesz.Amig a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű