2-4 kis fej feszes cékla, 2-3 cm-nyi torma, só, cukor, citromlé, olivaolaj
A céklákat nagy lyukú reszelőn, a tormadarabot kis lyukún lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozzá, mint citromlé. A lereszelt céklát az öntettel átkeverjük.
Fűszerezhetjük kis őrölt köménnyel, a tetejét majorannával.
Többszörös mennyiség szilveszterre is jó.
A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük, és megvárjuk, amíg felforr. Kb. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 20-25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát alaposan megmosom, majd lereszelem héjastul. Edénybe öntöm a kefirt, túrót és a fűszereket és a fokhagymát, elkeverem, majd a lereszelt kígyóuborkával elkeverem. Hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük 190 fokra a sütőt. Meghámozzuk, megmossuk a burgonyákat, és egészben (vagy ha nagyobbak, félbe vágva) főzzük a forrástól számítva 10 percig. A tepsibe beleteszünk 2...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű