Családireceptkönyv.hu

fel­hő­muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


13 dkg fehér csokoládé

3 tojás

13 dkg krémsajt

Elkészítés:


1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben.
2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz.
3. Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját keverd a krémhez.
4. Verd fel a tojásfehérjét, ezt is keverd az imént elkészített masszához. Ettől lesz extra puha.
5. Három bögrét bélelj ki sütőpapírral, majd töltsd bele a sajttorta tésztát.
6. Helyezd a bögréket egy tepsire, önts melléjük egy pohár vizet.
7. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc lesz kész.

A sütő lekapcsolása után még 15 percig hagyd bent

Ha kihűlt, a papírral óvatosan kiemelheted a sütit.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyümölccsel kínálva még finomabb!

VIDEO AZ ELKÉSZÍTÉSÉRŐL
https://www.youtube.com/watch?v=RI31q3ncnV4

fel­hő­muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gnocchi tejszínes-paradicsomos szósszal
Gnocchi tejszínes-paradicsomos szósszal

Gnocchi: héjában, sós vízben megfőzzük a krumplikat, ha kész, megpucoljuk, alaposan áttörjük. Hozzáadunk egy tojást, a sót, borsot, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne raga...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

Először pirítsd meg a zsemlemorzsát, hogy a kész gombócokat a főzővízből kiszedve rögtön bele tudd forgatni. Ehhez az olajat hevítsd fel, majd add hozzá a zsemlemorzsát, és kis lán...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük. 2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kolbászos szaonnás hjtovány
Kolbászos szaonnás hjtovány

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk: a lisztet tálba szórjuk, közepébe lyukat készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és a langyos tejjel felöntjük. Letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk