Családireceptkönyv.hu

Talkedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- fél liter tej
- 5 dkg kristálycukor
- olaj a sütéshez
- lekvár és porcukor a feltéthez

Elkészítés:


A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a két deci langyos tejet, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt két deka cukorral, és kissé megkelesztjük. Ha ez megvan, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a maradék cukrot, tejet, és az egészet összedagasztjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy laza, lágy tésztát kellett kapnunk. Fedjük le, kelesszük legalább háromnegyed órán át. Ha megkelt, akkor a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, keverjük a tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...

Serpenyőbe tegyünk egy kanál étolajat, majd ha forró, akkor az olajos kanállal szedjünk evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe a tésztából. Kicsit lapogassuk le, majd lassú tűzön süssük meg mindkét oldalát. Az elkészült példányokat szedjük papírtörlővel kibélelt edénybe, hogy a felesleges olajat leszedje róluk. Lekvárral megkenve, porcukorral meghintve az igazi, de akinek az túl édes lenne, fogyaszthatja natúr is, úgy is nagyon finom.

Talkedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KRUMPLIPRÓSZA
KRUMPLIPRÓSZA

A vöröshagymát megtisztítottam, majd lereszeltem. A burgonyát meghámoztam majd lereszeltem. A lereszelt hagymát és krumplit összekevertem, hozzáadtam a fokhagymanyomóval zúzott f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-gombás makaróni
Sonkás-gombás makaróni

1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel. 2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a dará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán tészta recept
Mediterrán tészta recept

A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk