1 kg liszt
4 tojás sárgája
25 dkg margarin
20 dkg vaj
4 dl tejföl
5 dkg élesztő
4-5 tk só
Élesztőt felfuttatni, a hozzávalókkal összegyúrni.
Kelesztés duplájára.
Amikor megkell a tészta 2x hajtogatni.
Fél óra pihentetés a hajtogatások közt.
Ekkor még 1/2 cm-re elég kinyújtani.
(1/2 cm-re nyújtás, hajtogatás, pihentetés 2x )
Mire 3x-ra is hajtogatnám, akkor már pogiszaggató magasságúra nyújtjuk, ami kb. 1,5 cm.
Fehérjével lekenni a tetejét.
Reszeltsajttal megszórni.
Újra keleszteni.
Forró sütőbe tenni.
180 C sütő kb. félóra sütés
Hajtogatás:
Kinyújtom 1/2 cm vastagra téglalap alakúra.
Először a jobb oldalát behajtani tovább mint a fele.
Ráhajtani a baloldalát.
Ezután lentről hajtjuk fel, tovább mint a fele, majd fentről lefelé.
A sorrend mindig azonos legyen.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. ◾️A legkisebb szaggatóval kiszaggatjuk. ◾️Sütőpapíros tepsire tesszük a korongokat. ◾️Megkenjük a tetejüket a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : A liszthez hozzá adom a sót,a cukor felét,a sütőport ( jól összekeverem),beleteszem a zsírt és elmorzsolom. A tejben a cukor másik felével meg futtatom az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű