1 kg liszt
4 tojás sárgája
25 dkg margarin
20 dkg vaj
4 dl tejföl
5 dkg élesztő
4-5 tk só
Élesztőt felfuttatni, a hozzávalókkal összegyúrni.
Kelesztés duplájára.
Amikor megkell a tészta 2x hajtogatni.
Fél óra pihentetés a hajtogatások közt.
Ekkor még 1/2 cm-re elég kinyújtani.
(1/2 cm-re nyújtás, hajtogatás, pihentetés 2x )
Mire 3x-ra is hajtogatnám, akkor már pogiszaggató magasságúra nyújtjuk, ami kb. 1,5 cm.
Fehérjével lekenni a tetejét.
Reszeltsajttal megszórni.
Újra keleszteni.
Forró sütőbe tenni.
180 C sütő kb. félóra sütés
Hajtogatás:
Kinyújtom 1/2 cm vastagra téglalap alakúra.
Először a jobb oldalát behajtani tovább mint a fele.
Ráhajtani a baloldalát.
Ezután lentről hajtjuk fel, tovább mint a fele, majd fentről lefelé.
A sorrend mindig azonos legyen.
A sót rögtön belerakhatjuk a lisztbe, egy villával elkeverem. Elmorzsoljuk a zsírt a liszttel. Tojásokat belerakom, tejfölt kis adagokban hozzákeverem, hogy felvegye. Hidegen dolgo...
Elkészítési idő:A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk. Az egészet jól kidolgozozuk. 3x20 percet pihen utána hajtogatjuk megkenjuk vajjal. Közepes tűzön sütjük.
Elkészítési idő:1 Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2 Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem. 3...
Elkészítési idő: 100 perc