1db őzgerincformához
25 dkg ráma
25 dkg porcukor
2 db tojás
5 dkg kakaó (holland)
1 csomag csoki puding
25 dkg darált háztartási keksz
15 dkg dió apró darabokra vágva
A rámát,porcukrot,tojásokat,kakaót,csoki pudingot gőz fölött összemelegítjük.A gázról levesszük hozzáadjuk a kekszet,diót.Az őzgerincformát kibéleljük fóliával majd a töltelékünket beleegyengetjük ,ha kidermedt szeleteljük.
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk. A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, hozzáöntjük az olajat, a tejet, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a habbá vert fehérjéket. Ketté osztjuk a tésztát és az egyikbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, megforgatjuk a fahéjas cukorban. A tojássárgákat habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiolvasztjuk a gesztenyét, hozzáadjuk a kekszet, vajat, rumot, vagy aromát. Jól összegyúrjuk, formázzuk, tálcára rakjuk. A csokit felolvasztjuk gőz fölött az olajjal, majd belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű