70 dkg finom liszt
2 dl tej
20 dkg zsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Töltelék:
A kisült tészta kikapart belseje.
10 dkg darált dió
1 evőkanál kakaó
3 evőkanál barack lekvár
10 dkg cukor
rumaroma
2 db vérnarancsaroma,kristálycukor
A zsírt elmorzsoljuk a lisztel a többi hozzávalókat hozzáadom,végén a tejet annyit,hogy könnyen formázható legyen,egy órát pihentessük a hűtőbe .Dió nagyságú golyókat formálunk belőle sütőpapíros tepsire rakjuk egymástól távolabb mert megnő,180 fokon 15-20 percig sütöm.
Ha kihűlt a tésztának ki kaparom a belsejét.
A kikapart tésztához adom a kakaót,porcukrot,vaníliát,darált diót majd a lekvárt rum aromát a tejet simára dolgozzuk fél órára hűtőbe rakjuk piheni a tölteléket. A tésztánkat ne töltsük púposra csak annyit rakjunk bele,hogy összeragadjon.Ecset segítségével csikózom az aromával tojásfehérjével kenem és egyből kristálycukorba forgatom.
A kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet a cukorral a kakaóval és a lisztel összekeverjük és 5 percig állandó kevergetés mellett felfőzzük. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKavard össze külön-külön a száraz és folyékony hozzávalókat,majd öntsd őket egybe és fakanállal keverd csomómentesre. Pihentesd 15 percig és bambuszrostlisztes/nem kell sok/ felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra. A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverjük, gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. A tésztát 4...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű