70 dkg finom liszt
2 dl tej
20 dkg zsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Töltelék:
A kisült tészta kikapart belseje.
10 dkg darált dió
1 evőkanál kakaó
3 evőkanál barack lekvár
10 dkg cukor
rumaroma
2 db vérnarancsaroma,kristálycukor
A zsírt elmorzsoljuk a lisztel a többi hozzávalókat hozzáadom,végén a tejet annyit,hogy könnyen formázható legyen,egy órát pihentessük a hűtőbe .Dió nagyságú golyókat formálunk belőle sütőpapíros tepsire rakjuk egymástól távolabb mert megnő,180 fokon 15-20 percig sütöm.
Ha kihűlt a tésztának ki kaparom a belsejét.
A kikapart tésztához adom a kakaót,porcukrot,vaníliát,darált diót majd a lekvárt rum aromát a tejet simára dolgozzuk fél órára hűtőbe rakjuk piheni a tölteléket. A tésztánkat ne töltsük púposra csak annyit rakjunk bele,hogy összeragadjon.Ecset segítségével csikózom az aromával tojásfehérjével kenem és egyből kristálycukorba forgatom.
Kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, végül több adagban hozzáforgatjuk a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, tejet, cukrokat összekeverjük, és a megmosott rizst megfőzzük benne. Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha vajat/margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű