egy zacskó háztartási keksz (négyzet alakú)
2 cs vaníliás cukor
fél l tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
8 dl tej
3 cs főzős vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
egy tábla tortabevonó
A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet
Egy tálcára tegyük le téglalap alakban a kekszeket, vagy, hogy könnyebb legyen vele bánni egy tepsi aljába. A kekszekre kenjük rá a pudingos, vajas krémet, de úgy, hogy a kekszek ne mozduljanak el.
A vaníliás cukrot hozzáadjuk a tejszínhez és kemény habbá verjük azt. Ezt a habot rákenjük a sárga krém tetejére. Erre a habra teszünk még kekszeket.
A tetejére olvasztott tortabevonót teszünk. (Ezt mi kihagytuk belőle
Az élesztőt felfuttatjuk enyhén cukrozott langyos tejben. A többi cukrot a sütőporral, a liszttel összekeverjük, s a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KözepesA lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a hideg Ramát elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal utoljára a tejet -őzgerinc formát kibélelünk fóliával úgy ,hogy lelógjon -a keksz masszával egyenletesen körbe tapasszuk az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes