23×35 tepsi
40 dkg lebbencs tészta
900 g túró
15 dkg cukor
5 db tojás
3 cs vanília cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vanília puding
Tetejére:
10 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1 mokkáskanál ecet
A lebbencs tésztát kifőzzük sós vízbe,ha megfőtt leszűrjük.A túrót egy nagyobb tálba rakom,hozzáadom a két fajta cukrot,reszelt citrom héját,vanília pudingot,tojássárgáját jól kikavarjuk.Egy másik tálba a fehérjét kemény habbá verjük,Majd lazán beleforgassuk a túrós töltelékbe.
A tepsinket kivajazzuk,és befedjük a megfőtt tésztával,megkenjük a túros töltelékkel,addig ismételjük míg el nem fogy a töltelékünk,a tetejét tésztával zárjuk.
A tetejére a fehérjét el kezdjük habbá felverni,ha félig felverődött hozzáadagoljuk a cukrot,meg az ecetet,kemény habbot készítünk.Habzsákba töltve rányomjuk a tésztára.
Előmelegített sütőbe 150 fokon sütjük.
Egy nagy tepsibe 6 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is. Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFél deci langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd langyos helyen fölfuttatjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük. Összedolgozzuk a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Nokedlitésztát keverünk lisztből, tojásból, sóból és kevés vízből, majd forró vízben kiszaggatjuk. Ha megfő, lecsurgatjuk. 2. Felkockázzuk a hagymát és megpirítjuk olajon. 3....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű