10 dkg zabpehely (én egy kicsit a mozsárban összetörtem)
3 db túlérett banán, villával összetörve, direkt lemértem: 25 dkg lett
1 kávéskanál fahéj,
10-20 szem mazsola (előre beáztatva pár percig),
a fele adagba még egy kis cukrozatlan kakaópor
kis dio
chia mag
- Először is melegítsd be a sütőt 180-200 fokra,
- A keverőtálba tedd bele a 10 dkg-nyi zabpelyhet,
- az összetört banánt,
- szórd rá a fahéjat, jöhet bele a mazsola.
- Kb-ra felezd el a szemeddel az adagot, és az egyik felét kezdd el kikanalazni, és kis keksz formákat képezni a sütőpapíros tepsin (kb 6 db-ot)
Ezután a maradékhoz add hozzá a kis kakaóport, keverd egyneművé, és ezeket is kanalazhatod, és rakhatod a tepsire. (nekem ebből 7 db lett)
A sütő maradhat ezen a hőfokon, betolod a kis kekszecskéidet, és amikor úgy 15 perc múlva érzed ezt a mennyei banános-fahéjas illatot, akkor lassan el is zárhatod a sütőt.
Hogy kalória mennyi van benne? szinte semmi, de azért mindjárt kiszámolom :)
zabpehely 100 gramm - 376 kcal
banán 250 gramm: 225 kcal
mazsola, fahéj és kakaópor szinte mérhetetlen. Összesen: 601 kcal van a 13 db kekszben, ami azt jelenti, hogy 46,23 kcal van 1 db kekszben. Szóval uzsonnára akár megehetsz belőle 4 db-ot is :)
Blundel tésztát készítek. Kinyújtom, lekenem tejjel,rászórom a cukrozott kakaót és feltekerem. Felszeletelem. Sütőpapírra teszem és addig pihentetetm míg felmelegszik a sütő. 210...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: Nehéz1. Egy lábasban összemelegítjük a tejet, a vajat, a sót és a cukrot. 2. Ha szépen összeolvadt minden, akkor félrehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a rumaromát és a cukrot (míg fel nem olvad). Összekeverjük a hozzávalókat a csokin és az olajon kívül, majd folpack-kal bélelt edénybe tesszük a masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pite tésztájához a lisztet keverd el a cukorral, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá a tojássárgáját, kezd gyúrni, végül annyi vizet kanalazz hozzá, amennyitől a tészta öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű