2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk
2 evőkanál liszttel,
1 evőkanál kakaóval,
3 evőkanál cukorral,
felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel,
és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl.
Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük.
Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük.
Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit felezve két lapot sütök. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem az olajat, vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBarna tepsi 170 fok
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű