2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk
2 evőkanál liszttel,
1 evőkanál kakaóval,
3 evőkanál cukorral,
felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel,
és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl.
Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük.
Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük.
Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A hozzávalókat (a csoki kivételével) egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. (Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáhabosítjuk a tojást is. A lisztet, kókuszreszeléket, reszelt citromhájat hozzáadjuk. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk. Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük. A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat a cukorral kikeverjük egy mixer segítségével, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. 2. Ezután belekeverjük a narancshéjat és levet, a lisztet, a sütőport, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes