2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk
2 evőkanál liszttel,
1 evőkanál kakaóval,
3 evőkanál cukorral,
felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel,
és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl.
Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük.
Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük.
Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Fagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztához a cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük. A sütőport a liszttel összekeverjük és apránként felváltva a tejjel, állandó keverés mellett elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű