2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
szőlőmag olaj
ételízesítő
majoranna
fűszerpaprika
burgonya
1. A húst vékony csíkokra vágjuk és a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Megszórjuk ételízesítővel, majoránnával fűszerezzük és kevés víz
hozzáadásával készre pároljuk.
3. Ha már elfőtte a levét, megszórjuk pirospaprikával, esetleg
utánsózzuk és hozzákeverjük a kockára vágott sült krumplit.
4. Egy kicsit még összepároljuk és ha kész idénysalátával tálaljuk.
Nagyon finom, könnyű, laktató étel.
Tápanyagtartalom egy adagban
- Energia: 504.00 kcal (2109 kJ)
- Fehérje: 37.30 g
- Zsír: 15.80 g
- Szénhidrát: 51.60 g
- Koleszterin: 75.00 mg
- Rost: 6.73 g
- C-vitamin: 13.70 mg
- B12-vitamin: 0.30 µg
- Kalcium: 43.10 mg
- Vas: 2.33 mg
- Nátrium: 423.00 mg
Megmossuk a csirkemell filét, felkockázzuk, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen a víz . A karalábét megpucoljuk , felkockázzuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet jól megmosom, majd vékony, nem hosszú csíkokra vágom. A vöröshagymát közepes kockákra aprítom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Ezeket belerakom egy mély tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kilopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük...
Elkészítési idő: 30perc+sütés Nehézség: KönnyűA tepsi alját kikenjük margarinnal és kisebb darabkákat is teszünk bele. A csirkét feldaraboljuk, a mellét legalább 2 részre, a combjait egyben hagyhatjuk. A részeket mindenhol bes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű