2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
szőlőmag olaj
ételízesítő
majoranna
fűszerpaprika
burgonya
1. A húst vékony csíkokra vágjuk és a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Megszórjuk ételízesítővel, majoránnával fűszerezzük és kevés víz
hozzáadásával készre pároljuk.
3. Ha már elfőtte a levét, megszórjuk pirospaprikával, esetleg
utánsózzuk és hozzákeverjük a kockára vágott sült krumplit.
4. Egy kicsit még összepároljuk és ha kész idénysalátával tálaljuk.
Nagyon finom, könnyű, laktató étel.
Tápanyagtartalom egy adagban
- Energia: 504.00 kcal (2109 kJ)
- Fehérje: 37.30 g
- Zsír: 15.80 g
- Szénhidrát: 51.60 g
- Koleszterin: 75.00 mg
- Rost: 6.73 g
- C-vitamin: 13.70 mg
- B12-vitamin: 0.30 µg
- Kalcium: 43.10 mg
- Vas: 2.33 mg
- Nátrium: 423.00 mg
A megtisztított zöldséget, répát és csirkeaprólékot zsiradékon megpárolom, félreveszem a tűzről és megszórom petrezselyemmel, majd hideg vízzel felengedem, ízesítem sóval, kevés ét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikát karikákra vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelt bacont, trappista sajtot és 4-5 karikacsípős paprikát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűA kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű