Családireceptkönyv.hu

Pilóta keksz


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g finomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
25 g porkakaó
1 tojás
csipet só

Krém:
100 g finomra darált törökmogyoró (nem amerikai mogyoró)
100 g porcukor
2 kávéskanál keményítő
100 g magas 50%-os kakaóvajtartalmú étcsoki (pl. Szerecseny csoki)

Elkészítés:


1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lágy
vajat, és összedolgozzuk.
2. A morzsalékos tésztához adjuk a villával összehabart tojást is, és
egyneművé gyúrjuk.
3. Elfelezzük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót is.
4. A két tésztagombócot hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük.
1. 2 mm vastagra kinyújtjuk és 4,5 cm-es köröket szaggatunk (A tészta
alá lisztezni kell, csak keveset.) Egy tortalapáttal sütőlapra tesszük
és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, könnyen megég!
Ugyanezt a kakaós tésztával is végigcsináljuk.

Krem:

1. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a törökmogyorót, hagyjuk kihűlni.
2. Elektromos darálóban őröljük a lehető legfinomabbra. (barna héjával
együtt).
3. Adjuk hozzá a porcukrot és a keményítőt.
4. Olvasszunk 100g étcsokoládét. Az olvasztott csokiba 2-3 részletben
keverjük bele a cukros-mogyorót. A vége felé már szinte gyúrni kell,
de fel fogja venni. Egy jól formázható,nugátmasszát kell kapnunk.

Töltés:
A nugátmasszából kis golyót formázunk, kicsit meglapítjuk, ráhelyezzük egy kakaós korongra, lefedjük egy világos koronggal, és óvatosan összenyomjuk, laposra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha a toltelek nem ragasztotta össze a ket felet, pár csepp tejszínnel lazítható.

Vagy nagyon meghűlt már a töltelék, megszilárdult a csoki.
Töltés előtt pár másodperc mikrózással lágyítható.

Pilóta keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsanett
Diós csoda (ovis)
Diós csoda (ovis)

Az 1. réteg hozzávalóit összekevrjük, majd sürjük kb 10 percig (kicsi tepsi). A 2. réteg hozzávalóit összekeverjük, a forró tésztára kenjük és kb 10 percig sütjük még (kisebb hőfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sós sütemény/Pizzás csiga
Sós sütemény/Pizzás csiga

A kiolvasztott leveles tésztát 2-3 mm-re nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel és megszórjuk a sajt háromnegyed részével. Szorosan feltekerjük, mint a beiglit és 2 cm vastag szeletekr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Márványos kalács
Márványos kalács

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A puha vajat, a cukrot, asót robotgéppel habosrakeverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnapürés joghurt kakaós kekszmorzsával
Málnapürés joghurt kakaós kekszmorzsával

1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk...

Elkészítési idő: 15 PERC
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk