300 g finomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
25 g porkakaó
1 tojás
csipet só
Krém:
100 g finomra darált törökmogyoró (nem amerikai mogyoró)
100 g porcukor
2 kávéskanál keményítő
100 g magas 50%-os kakaóvajtartalmú étcsoki (pl. Szerecseny csoki)
1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lágy
vajat, és összedolgozzuk.
2. A morzsalékos tésztához adjuk a villával összehabart tojást is, és
egyneművé gyúrjuk.
3. Elfelezzük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót is.
4. A két tésztagombócot hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük.
1. 2 mm vastagra kinyújtjuk és 4,5 cm-es köröket szaggatunk (A tészta
alá lisztezni kell, csak keveset.) Egy tortalapáttal sütőlapra tesszük
és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, könnyen megég!
Ugyanezt a kakaós tésztával is végigcsináljuk.
Krem:
1. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a törökmogyorót, hagyjuk kihűlni.
2. Elektromos darálóban őröljük a lehető legfinomabbra. (barna héjával
együtt).
3. Adjuk hozzá a porcukrot és a keményítőt.
4. Olvasszunk 100g étcsokoládét. Az olvasztott csokiba 2-3 részletben
keverjük bele a cukros-mogyorót. A vége felé már szinte gyúrni kell,
de fel fogja venni. Egy jól formázható,nugátmasszát kell kapnunk.
Töltés:
A nugátmasszából kis golyót formázunk, kicsit meglapítjuk, ráhelyezzük egy kakaós korongra, lefedjük egy világos koronggal, és óvatosan összenyomjuk, laposra.
Ha a toltelek nem ragasztotta össze a ket felet, pár csepp tejszínnel lazítható.
Vagy nagyon meghűlt már a töltelék, megszilárdult a csoki.
Töltés előtt pár másodperc mikrózással lágyítható.
Az 1. réteg hozzávalóit összekevrjük, majd sürjük kb 10 percig (kicsi tepsi). A 2. réteg hozzávalóit összekeverjük, a forró tésztára kenjük és kb 10 percig sütjük még (kisebb hőfo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kiolvasztott leveles tésztát 2-3 mm-re nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel és megszórjuk a sajt háromnegyed részével. Szorosan feltekerjük, mint a beiglit és 2 cm vastag szeletekr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A puha vajat, a cukrot, asót robotgéppel habosrakeverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk...
Elkészítési idő: 15 PERC Nehézség: Könnyű