Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-tárkonyos gombaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg champignon gomba,
1 fej hagyma,
1 nagyobb gerezd fokhagyma,
2 ek vaj, 1 liter húsleves (leveskockából is jó),
2 dl főzőtejszín,
1 ek liszt,
só,
fehér bors,
petrezselyem,
tárkony

Elkészítés:


1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és felforrósítjuk.

2. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, kissé megsózzuk és
lepirítjuk. 
3. Ezután hozzáadjuk a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát. 

Ezzel is átpirítjuk. Közben ízlés szerint, sózzuk és borsozzuk. 

4. Mikor a gomba kissé összeesett, felöntjük a húslevessel, rászórjuk a
petrezselymet és a tárkonyt, felforraljuk. 

5. Amíg fő a leves, elkészítjük a habarást. A tejszínt simára keverjük a
liszttel. 
Kb. 15 perc alatt a leves készre fő. 

6. Behabarjuk a tejszínnel, és már nem főzzük tovább. 


Ha kell, utólag még ízesíthetjük. 
Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Tejszínes-tárkonyos gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hamis mézes puszedli
Hamis mézes puszedli

A hozzávalókat összegyúrjuk és puszedli formákat készítünk. 175 fokon sütjük...lehet látni és érezni is amikor elkészült ❤️

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Ünnepi müzligolyók
Ünnepi müzligolyók

A tortabevonót a tasakon leírt elkészítési útmutató szerint megolvasztjuk. A müzlit, a rumaromát, a porcukrot és a margarint egy keverőedényben összekeverjük. Majd kb. 50 g (egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Karácsonyi Beigli Márványos
Karácsonyi Beigli Márványos

Diós és mákos Bejgli Beigli Pozsonyi tészta amit készítünk . Hozzávalók: Az alaptészta, Pozsonyi tészta: 1 kg átszitált finomliszt,40 dkg vaj vagy margarin, aki azt szereti,2 db...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor – diós-narancsos
Szaloncukor – diós-narancsos

Mosd meg a mazsolát. Ezután áztasd bele 5-7 percre forró vízbe. Majd daráld le a diót. Öntsd bele egy tálba a kimért kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a diót, a narancshéjat, a nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk