A tésztához
30 dkg búzaliszt (BL55)
16 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
10 g sütőpor
6 evőkanál 2,8%-os tej
A töltelékhez
1.2 kg alma
15 dkg kristálycukor
fahéj (őrölt)
A tészta megkenéséhez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és nagyobb (kb. 30x40 cm-es) gáztepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez karamellizáljuk a cukrot, és amikor kellően barn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA forró vaníliás tejszínt lassan hozzáadagolom a cukros tojáshoz, majd leszűröm. Kis tálkákba öntöm és a keletkező buborékokat kiszúrom. Vízfürdőben sütjük. Az edényt a tálkák fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tojásokat a cukorral kézi robotgéppel (habverő) kb. 3 percig verd habosra. Szórd bele a csoki pudingport, majd óvatosan keverd össze. A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű