Családireceptkönyv.hu

Húsvéti kalács Mama féle


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: familiára való
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg liszt, 30 dkg cukor, 12 dkg zsír vagy vaj, 6 dkg élesztő, 3 tojás, 1,5 dl tejföl, 18 dl tej, 3 teáskanál só.

Elkészítés:


Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos hozzávalókkal dagasztjuk fél óráig, a vajat csak a dagasztás végén tesszük bele. Egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk, ismét 1 órát pihentetjük. Tojással megkenjük és előmelegített sütőben sütjük. 160 °C-on 40' kevés volt, tehát ettől magasabb hő, vagy több idő kell.

Trükkök, tippek, praktikák:


160 °C-on 40' kevés volt, tehát ettől magasabb hő, vagy több idő kell. Nagy kerek kalács és nagy szögletes kalácsnak.

1,5 kg lisztből 6 rúd lesz.
1 kg lisztből, 50dkg túróból, 24 túrós bukta és 13 kis csiga lesz.

Húsvéti kalács Mama féle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz panettone
Olasz panettone

Egy nappal korábban a marék mazsolát egy csészében áztasd be a rumba (vagy az aromába/gyümölcslébe) és adj hozzá 2 kanál meleg vizet. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, nád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Mákos virág
Mákos virág

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kétszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hájas tészta
Hájas tészta

A szobahőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojássárgáját, a tejet, ecetet, 85 dkg li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti citromos foszlós kalács (Gábor pék)
Húsvéti citromos foszlós kalács (Gábor pék)

1. Tészta Dagasztás (A vajat/margarint csak később kell hozzá adni, amikor már kialakul egy egyöntetű tésztaállag. Gépi dagasztás esetén a mazsolát és a diót csak a dagasztás utols...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk