Családireceptkönyv.hu

Mákos beigli omlós tésztájú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 rúdhoz:
TÉSZTÁHOZ: 48 dkg liszt, 9,5 dkg sertészsír, 9,5 dkg vaj, 5 g só, 10,5 g élesztő, 2 tojás sárgája, 1 dl tej, 5 dkg porcukor
MÁKTÖLTELÉK: 60 dkg darált mák, 29 dkg cukor, 50g méz, 5 dkg mazsola, 12g vaníliás cukor, 4g őrölt fahéj, 1,1 dkg víz, narancsszirup ízlés szerint
KENŐTOJÁS: 4 egész tojás, 1 tojássárgája

Elkészítés:


Először a bejgli töltelékét kell elkészíteni. A vizet a narancssziruppal feltesszük a tűzhelyre, majd az összes fűszert beletesszük a cukorral és a mézzel együtt. Mikor forrni kezd, keverjük hozzá a darált mákot. Ha a töltelék kihűlt, 4 részre osztjuk, folpakkal letakarva hűtőben tároljuk.
A tésztához a receptben szereplő anyagokat összegyúrjuk, majd 4 darabra felosztjuk, felgömbölyítjük. Rövid pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a négy részre osztott tölteléket egyenletesen ráterítjük. A tésztát a töltelékkel felcsavarjuk, majd sütőlemezre felrakva, tojással bekenjük.
Ha a bekent bejglin a kenőtojás megszáradt, újból átkenjük azt. Mielőtt a sütőbe tesszük, hurkapálcikával (nem villával) megszurkáljuk, hogy a gőzök el tudjanak távozni. Újbóli száradás után 180 ˚C-on kb. 40-50 percig sütjük.

Mákos beigli omlós tésztájú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Foszlós vaníliás kalács recept
Foszlós vaníliás kalács recept

Ideális, ha minden hozzávaló langyos vagy legalább szobahőmérsékletű. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel. A lisztet elkeverjük a megmaradt cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Csokis-szilvalekváros bukta
Csokis-szilvalekváros bukta

A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitálju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Pihe-puha foszlós kalács (ch csökkentett)
Pihe-puha foszlós kalács (ch csökkentett)

1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt. 2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ostoros fahéjas kalács
Ostoros fahéjas kalács

A kenyérsütő gépbe beletesszük először a folyékony, majd a szilárd hozzávalókat. Tetejére rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztó-kelesztőprogramra állítjuk a gépet. Ha lement a program...

Elkészítési idő: 2 óra sütéssel
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk