menu

Családireceptkönyv.hu

2in1 kalács


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
•3 dl tej (langyos)
•5 dkg élesztő (morzsolva)
•3 db tojássárgája
•5 dkg vaj (vagy margarin)
•60 dkg finomliszt
•3 csapott ek cukor
•1 kk só (csapott )

A diós töltelékhez:
•15 dkg dió (darált)
•3 púpozott ek cukor
•0.5 dl tej

Az összeállításhoz:
•1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
•0.5 dl tej
•5 dkg lekvár/ dzsem

A tetejére:
•1 db tojássárgája
•1 dl tej (nagyon meleg)
•1 ek cukor
•10 dkg csokoládé (olvasztott, elhagyható)

Elkészítés:


1.A kalácstészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk. (A kelés során túlnő a tartályon, lisztezett deszkára borítsuk ki, és takarjuk le. A hiányzó kelesztési időt várjuk meg.)
2.Ha kézzel állítjuk össze a tésztát min. 1 órát letakarva kell keleszteni.
3.A megkelt tésztát gyúrjuk át, és 3 egyenlő részre osszuk el.
4.Az egyik adag tésztát tegyük tálba, és szórjuk rá a kakaót. Apródonként adagolva annyi tejjel gyúrjuk át, hogy eredeti állagú tésztánk legyen.
5.A diót a cukorral összekeverjük, kevés tejjel csak a cukor olvadásáig összemelegítjük. Csak annyi tejet tegyünk hozzá, hogy krémszerű legyen. (Ha folyékony lett, zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.)
6.Egyenként kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, és téglalap alakúra.
7.A kakaósat vékonyan megkenjük lekvárral bejgli módjára feltekerjük.
8.A sima adagokra a diós krémet rákenjük, feltekerjük.
9.Középre tesszük a kakaós tekercset, és összefonjuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. A fonatunk két végét kicsit visszanyomjuk/dugjuk a tésztába.
10.Sütőpapírral (oldalát és végeit is) kibélelt kenyérsütőformába tesszük.
11.Lekenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig közepes hőfokon pirulásig sütjük.
12.Kivesszük, meleg cukros tejjel nagyon alaposan átkenjük, és további kb.10 percre visszatesszük.
13.Sütőpapír segítségével kiemeljük egy tálcára, és hagyjuk kihűlni.
14.Ha van kedvünk és felesleges csokink, gőz felett felolvasztjuk, és a félig kihűlt kalács kakaós részét lekenjük vele, és hagyjuk rádermedni.
•sütési hőfok: 200°C

2in1 kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Fahéjas fátyolka
Fahéjas fátyolka

A tejet, a margarint és a cukrot felmelegítjük, de ne legyen forró. A lisztet, az élesztőt, a tojást és a sót összekeverjük majd hozzáadjuk a tejet. Egy fakanállal kidagasztjuk és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós mákos beigli
Diós mákos beigli

A tesztat az elozo este kell elkesziteni. A tolteleket elegendo csak a felhasznalas elott. Eloszor a tejfolt beteszem a mikroba,epp csak kezmeleg legyen. Ebbe teszem bele a toja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

A langyos vízben elkeverem a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes pite dédi féle régi recept
Meggyes pite dédi féle régi recept

A tetet és a cukrot beleteszem egy tálba. Meglangyítom gázon,de csak annyira,hogy éppen meleg legyen. Fél bögrényi tejet veszek ki belőle, majd beleteszem az élesztőt és kanállal j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk