Családireceptkönyv.hu

TÚROS-BATYU


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3,3 dl tej
2,.5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
8 dkg olvasztott vaj
1 tojás

Túró töltelékhez:
50 dkg túró
2 csapott evőkanál búzadara
4-5 evőkanál cukor (túrótól is függ)
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojás

Elkészítés:


Mivel nekem kenyérsütőgépem nincs, így kézzel dagasztom ki a tésztát. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék langyos tejet egy tálba mérem és hozzáadom a felfuttatott élesztőt is. Alaposan kidolgozom, közben fokozatosan hozzáadagolom az olvasztott vajat. 10-15 perc dagasztás után a tésztát letakarom és langyos helyen duplájára kelesztem.

Amíg kel elkészítem a tölteléket. A túrót villával áttöröm. A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem. A túróhoz hozzákeverem a cukrot, tojássárgáját, citromhéjat, búzadarát, vaníliás cukrot, mazsolát és végül óvatosan a tojásfehérje habot.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom kb. 3 mm vastagságúra. Feldarabolom 10x10 cm-es négyzetre és mindnek a közepébe rakok 1 kanálnyi tölteléket. A sarkokat átlósan középen összefogom és csavarok rajta egyet. Sütőpapirral kibélelt tepsibe rakom és még hagyom kelni 20-30 percet. Ekkor tojással lekenem a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon 15 - 20 percig sütöm.

TÚROS-BATYU

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Fahéjas csillag
Fahéjas csillag

A tésztához egy kis edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a vizet és tejet. A keveréket keverjük/hűtsük szobahőmérsékletűre. Adjuk hozzá a cukrot, a tojást és az élesztőt, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

◾️A tejet, a margarint és a cukrot felmelegítjük (de nem forraljuk). ◾️A lisztet és az élesztőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és végül a tejet. ◾️Egy fakanál segíts...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Bejgli
Bejgli

A tésztához kimért tej felét langyosítsd fel, keverj hozzá egy kis cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Amíg felfut, mérd ki a többi hozzávalót, majd egy tálban keverd össze...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Kakaós kalács ?
Kakaós kalács ?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk