1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg tarhonya, 1 tk. őrölt pirospaprika, 1 mk. egész köménymag, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából) fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség (vagy 2 friss sárgarépa és kevés zöldborsó), 2 db burgonya, 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg fehér csiperke, 1 nagy pohár (300 g) tejföl, 1 cs. petrezselyemzöld
Fazékban az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. Közepes lángon főzzük.
Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, 15-20 perc elteltével a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük.
A karikára vágott kolbászt serpenyőben megpirítjuk, amikor kissé kisült a zsírja rádobjuk a felszeletelt gombát is.Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát és további 5 percig főzzük. Tejföllel behabarjuk és 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A reszelt vöröshagymát a zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a répákat és pár percig még pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, jól öss...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzö...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézMegforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket a fokhagymával megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. Elkészítjük a tejfölös rántást: kis olajon megpirítunk 1 púpos ek. lisztet (én a Barbara sütéshez-főzéshez lisztjét ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű