50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Ha nem áll össze, akkor egy kis hideg citromos vizet adok hozzá.
Töltelék:
1,5-2 kg alma lereszelve, citromlével meglocsolva
cukor és fahéj ízlés szerint
Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom.
Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a másik tészta lappal, megszurkálom és megkenem tojás fehérjével. Lehet margarinnal is készíteni, akkor 15 dkg kell, de zsírral omlósabb. Nagyanyáink mindig zsírral sütötték.
Azért nem írtam sütési időt, mert minden sütő más .Én középre teszem, és 180 fokon addig sütöm míg szép színe nem lesz. Akkor biztos jó, mert egyenletesen süt a sütőm. Tepsi: 35 x 35-ös
A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, maj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézTészta elkészítése: A diót őröld le finomra, keverj bele egy pici mézeskalács fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, sót, cukrot a tojással, zsírral és a tejföllel összegyúrjuk. A tészta egyik felét a tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt nem kell felfuttatnunk, a tejjel és a tojások sárgájával keverjük ki és úgy öntsük a szárazanyagokhoz. Gyorsan gyúrjuk ki, tegyük a hűtőbe pihentetni kb. fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz