Családireceptkönyv.hu

Omlós almás pite


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 9 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Ha nem áll össze, akkor egy kis hideg citromos vizet adok hozzá.
Töltelék:
1,5-2 kg alma lereszelve, citromlével meglocsolva
cukor és fahéj ízlés szerint

Elkészítés:


Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom.
Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a másik tészta lappal, megszurkálom és megkenem tojás fehérjével. Lehet margarinnal is készíteni, akkor 15 dkg kell, de zsírral omlósabb. Nagyanyáink mindig zsírral sütötték.

Azért nem írtam sütési időt, mert minden sütő más .Én középre teszem, és 180 fokon addig sütöm míg szép színe nem lesz. Akkor biztos jó, mert egyenletesen süt a sütőm. Tepsi: 35 x 35-ös

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, maj...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andi
Mascarponés krémmel töltött karácsonyi sütemény
Mascarponés krémmel töltött karácsonyi sütemény

Tészta elkészítése: A diót őröld le finomra, keverj bele egy pici mézeskalács fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mese almás
Mese almás

A lisztet, sütőport, sót, cukrot a tojással, zsírral és a tejföllel összegyúrjuk. A tészta egyik felét a tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatnunk, a tejjel és a tojások sárgájával keverjük ki és úgy öntsük a szárazanyagokhoz. Gyorsan gyúrjuk ki, tegyük a hűtőbe pihentetni kb. fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk