liszt
Almás pite
50 dkg finomliszt
1 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg zsír
1 dl tej
2 dkg élesztő
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl
töltelék:
1-1,5 kg alma
20 dkg porcukor
fahéj,
1-2 ek.sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit jól összedolgozom,majd egy 1/2 órára beteszem a hűtőbe pihenni.Addig az almát megpucolom,majd lereszelem és egy kicsit kifacsarom a levét.Picit megpárolom adok hozzá ízlés szerint cukrot,fahéjat és 1-2 ek. sárgabaracklekvárt.Félreteszem hűlni.A tésztát két részre osztom az egyiket a pite formába nyomkodom,a másikból leveszek egy kis részt a díszítéshez,kör alakúra nyújtom.Ez lesz a teteje és erre mennek rá a kiszúrt formák.Amikor a tésztát belenyomkodtam a formába megszurkálom villával,meghintem darált háztartási kekszel(lehet zsemlemorzsával is)Rá az almás töltelék.Aztán rárakom a kerek tésztát a formákat,ezt is megszurkálom villával hagyom egy kicsit pihenni(kb.1/2 órát)lekenem tojássárgával és 180 fokos sütőbe megsütöm.20-25 perc alatt.
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. Vig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a mézzel összemelegìtjük és az élesztőt belemorzsoljuk. Langyos helyen felfuttatjuk. A többi hozzávalót - a nedvesekkel kezdve- összekeverjük,majd az élesztős tejjel összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg margarin 2 db tojás 15 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 40 dkg finomliszt A krémhez 2 csomag vaníliás pudingpor 6 ek cukor 6 dl tej 4 dl tejföl 4 db tojásfehérje 470...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bejglit felszeletelem, majd egy jénaiba egymás mellé rakom a szeleteket. Az almákat megpucolom és lereszelem, a tejet felforralom a cukrokkal és a tejszínnel. Amikor felforrt, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű