menu

Családireceptkönyv.hu

Diókrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


dió

Elkészítés:


15 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evőkanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

/a pudingos alapot bármilyen krémhez tudom ajánlani/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros - Kati szelet
Lekváros - Kati szelet

1. A lisztet eldörzsöljük a margarinnal, hozzáadjuk porcukrot, sütőport, csipet sót, tojássárgáját, a langyos tejet, jól összedolgozzuk, és három részre osztjuk. 2. Lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóri
Gyors túrós-zabpelyhes pogácsa (fehérliszt mentes)
Gyors túrós-zabpelyhes pogácsa (fehérliszt mentes)

A hozzávalókat (a reszelt sajt kivételével) egy tálban összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely egy kicsit megszívja magát. (Ha túl lágynak érezzük, adhatunk még h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fakanalas süti
Fakanalas süti

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt szilvás lepény
Kelt szilvás lepény

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk